Σουβλάκι Χοιρινό με πιπεριές

Σουβλάκι Χοιρινό με πιπεριές

15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

5
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 70 γρ. λευκό κρασί
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • 2 κοφτά κ.γ. Maggi νοστιμιά
  • 1 ψαρονέφρι (400 γρ. συνολικά)
  • ½  μεσαίο κρεμμύδι
  • ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα
  • ½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα

Για το σερβίρισμα

  • 1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • τζατζίκι
  • πίτες 
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψάκι τα ξύλινα καλαμάκια και ρίχνουμε το λευκό κρασί.
  • Αφήνουμε να μουλιάσουν. Καλό θα είναι να μείνουν τουλάχιστον 2 ώρες μέσα.
  • Χτυπάμε στο multi το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και την νοστιμιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετούμε το φιλέτο μας και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την λευκή ίνα που έχει πάνω του.
  • Χαράσουμε το φιλέτο στην μέση και έπειτα σε ομοιόμορφα κομμάτια πάχους 1-2 εκ. περίπου και προσθέτουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε το μισό κρεμμύδι στα 2 και χωρίζουμε τα «φύλλα» του και το βάζουμε μέσα στο μπολ.
  • Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια τις πράσινες και τις κίτρινες πιπεριές και τις βάζουμε και αυτές μέσα στο μπολ.
  • Τέλος, ρίχνουμε μέσα την μαρινάδα μας και κάνουμε απαλό μασάζ ώστε να απλωθεί παντού.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Μόλις μαριναριστεί το κρέας μας, το περνάμε εναλλάξ με κομμάτια πιπεριών και κρεμμυδιού στα ξύλινα καλαμάκια.
  • Βάζουμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Τοποθετούμε τα σουβλάκια μας μέσα και ψήνουμε για 6-8 λεπτά γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.
  • Σερβίρουμε με πίτες για σουβλάκι, τζατζίκι, φέτες από ντομάτα και κρεμμύδι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.