Σουβλάκι κοτόπουλο

Σουβλάκι κοτόπουλο
30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Μερίδα/ες 4
Βαθμός Δυσκολίας 1
Συστατικά
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 200 γρ. άλμη
  • πίτες για σουβλάκια
  • λαχανικά της αρεσκείας μας (ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ντομάτα κομμένη , μαρούλι κομμένο)
  • ελαιόλαδο

Για την άλμη

  • 550 ml νερό
  • 1/2 λεμόνι κομμένο στη μέση
  • 3 φύλλα δάφνης
  • ½  μάτσο μαϊντανό
  • ½  κ.σ. ξερό θυμάρι ή ½ μάτσο φρέσκο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 35 γρ. αλάτι χοντρό ή το μισό ή λιγότερο ψιλό
  • 2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους σπασμένες
  • 1 κ.σ. κόκκοι πιπέρι μαύρο

Για τη σάλτσα

  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ξύσμα από 1 λάιμ (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. χυμό από λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης

Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή βρίσκεται στην άλμη!!!

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την άλμη σε ένα κατσαρολάκι.
  • Ανακατεύουμε και περιμένουμε να βράσει. Μόλις βράσει βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη.
  • Μόλις περάσει η 1 ώρα, σουρώνουμε σε ένα μπολ. Πρέπει να είναι κρύα τελείως.
  • Κόβουμε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και τα βάζουμε μέσα στην άλμη. Τα αφήνουμε από 1/2 ώρα μέχρι 1 ώρα.
  • Σουρώνουμε τα κοτοπουλάκια μας και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Πρέπει να στραγγίξουμε ότι υλικό υπάρχει στο κοτόπουλο.
  • Παίρνουμε καλαμάκια και περνάμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο.
  • Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα καυτό τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά.
 Προσοχή να μην το ανακατεύουμε συνέχεια για να πάρει καλό χρώμα.
  • Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.
  • Μόλις πάρουν χρώμα, τα βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά να ψηθούν.
  • Βάζουμε τις πίτες μας σε ένα ταψάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε.
  • Τις ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολάκι.
  • Σερβίρουμε στις πίτες και μπορούμε να συνοδεύσουμε με ντομάτα κομμένη, τζατζίκι και λοιπά.
Tip
Προσέξτε μην τα παραφήσετε στην άλμη και σας βγουν πολύ αλμυρά!




Leave a Reply

Your email address will not be published.