Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

12
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά

Για το κέικ

  • 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 6 αυγά και 3 κρόκους (μέτρια αυγά)
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • λίγο κακάο για το «αλεύρωμα»

Για το crumble

  • 100 γρ. φουντούκια ανάλατα
  • 140 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό βανίλια
  • φυλλαράκια από δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
    Σε μπεν μαρί, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τους κρόκους με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  • Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 28 εκ. (καλό είναι να είναι από αυτές με αποσπώμενη βάση) και τη βουτυρώνουμε και “αλευρώνουμε” αλλά αντί για αλεύρι  χρησιμοποιούμε κακάο.
  • Ρίχνω το μείγμα της σοκολάτας με μία σπάτουλα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυροκακαώσει.
  • Καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο από πάνω το γλυκό μας.
  • Βάζουμε το ταψάκι σε ένα μεγαλύτερο ταψί και γεμίζουμε το μεγαλύτερο με νερό τόσο όσο να φτάσει τη μέση του ύψους του μικρού ταψιού.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι όταν ακουμπάμε ένα δάχτυλο στο κέντρο του ταψιού να μην κολλάει.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε μικρά κομμάτια μαζί με το κραμπλ, το παγωτό και φύλλα δυόσμου.

Για το crumble

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το αλεύρι με τα φουντούκια για να γίνουν σκόνη. Το ρίχνουμε στο μίξερ και το ανακατεύουμε πολύ λίγο για να γίνει σαν θρύψαλα ή σαν τρίμμα. Θέλει ΕΛΑΧΙΣΤΟ ανακάτεμα.
  • Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι που του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160°C στον αέρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το μπισκότο και το σπάμε σε κομμάτια με τα οποία γαρνίρουμε το κέικ μας.
Tip
Εάν δέν θέλετε να κάνετε το crumble μπορείτε να τη σερβίρετε με μια creme anglaise, παγωτό η σαντιγί!

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.