Σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα

Σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

80
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 140 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. μέλι
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 20 γρ ηλιέλαιο
  • 100 γρ. χοντροκομμένα μακαντέμια
  • 50 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Στρώνουμε ένα ταψάκι 20×20 με λαδόκολλα που να εξέχει από τα πλαϊνά του.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μέλι ανακατεύοντας συχνά και ελέγχοντας με ένα θερμόμετρο μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 113 ° C.
  • Παράλληλα βάζουμε τη σοκολάτα και το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Όταν φτάσει το μείγμα στην θερμοκρασία που θέλουμε το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
  • Αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και μετά με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να είναι το μείγμα ομοιογενές.
  • Προσθέτουμε τα μακαντέμια και τα κράνμπερις και τα ανακατεύουμε καλά και αυτά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι.
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  • Κόβουμε σε 80 κομμάτια 2 εκ. περίπου το κάθε ένα.
  • Διατηρείται εκτός ψυγείου.

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.