1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
- 140 γρ. κρέμα γάλακτος
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 50 γρ. μέλι
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 20 γρ ηλιέλαιο
- 100 γρ. χοντροκομμένα μακαντέμια
- 50 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στρώνουμε ένα ταψάκι 20×20 με λαδόκολλα που να εξέχει από τα πλαϊνά του.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μέλι ανακατεύοντας συχνά και ελέγχοντας με ένα θερμόμετρο μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 113 ° C.
- Παράλληλα βάζουμε τη σοκολάτα και το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Όταν φτάσει το μείγμα στην θερμοκρασία που θέλουμε το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
- Αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και μετά με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να είναι το μείγμα ομοιογενές.
- Προσθέτουμε τα μακαντέμια και τα κράνμπερις και τα ανακατεύουμε καλά και αυτά.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
- Κόβουμε σε 80 κομμάτια 2 εκ. περίπου το κάθε ένα.
- Διατηρείται εκτός ψυγείου.
Πηγή: akispetretzikis.com