Σοκ: Διπλό «ψαλίδι» στις συντάξεις 120.000 αποστράτων

Σοκ: Διπλό «ψαλίδι» στις συντάξεις 120.000 αποστράτων

Μεγάλες ανατροπές, με διπλές μειώσεις στις συντάξεις 120.000 αποστράτων φέρνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων με το νόμο 4387/2016, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Για τον επανυπολογισμό δεν θα ληφθούν υπόψη οι μισθοί που είχαν όταν αποστρατεύτηκαν και πήραν την αρχική τους σύνταξη, αλλά οι μισθοί που καθορίστηκαν με το νόμο 4307/2014 και ήταν μικρότεροι από τις πραγματικές αποδοχές όταν αποστρατεύτηκαν ή από τις αποδοχές βάσει των οποίων ανέβαινε η σύνταξή τους μέχρι το 2020.

Και αυτή δεν είναι η μόνη ανατροπή, καθώς έρχεται ακόμη μια, στα έτη υπηρεσίας τους, καθώς θα προσμετρηθούν ως διπλά τα χρόνια σε μάχιμες μονάδες, μόνο εφόσον έχουν πληρωθεί εισφορές και γι αυτά.

Ετσι, 120.000 απόστρατοι βρίσκονται αντιμέτωποι με διπλό ψαλίδι καθώς οι νέοι συντελεστές του νόμου Κατρούγκαλου θα υπολογιστούν:

Σε μικρότερους μισθούς
Στα πραγματικά έτη υπηρεσίας και όχι σε αυτά που υπολογίστηκαν χωρίς εισφορές για την αρχική σύνταξη. Επίσης, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, υπάρχει σκέψη να μπει και πλαφόν γιατί στα διπλά πτητικά εξάμηνα, που έχουν και εισφορές, προκύπτουν έτη ασφάλισης που φτάνουν στα 60 χρόνια.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.