Σλοβάκος Πρωθυπουργός: «Τσίπρα, η Ελλάδα θα γίνει ένα τεράστιο hot spot»

Σλοβάκος Πρωθυπουργός: «Τσίπρα, η Ελλάδα θα γίνει ένα τεράστιο hot spot»

Προκλητικότατες δηλώσεις για την Ελλάδα, αναφορικά με το προσφυγικό, έκανε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο μιλώντας σε εφημερίδα της χώρας του.

Συγκεκριμένα, έδωσε συνέντευξη στην Hospodarske Noviny, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα επιβίωσε από την κρίση του χρέους. Παρά το ότι τα εμφανή σημάδια συνδέονται απευθείας με την ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση, επιβίωσαν. Αν κάποιος νομίζει ότι το ελληνικό σήριαλ τελειώνει κάνει λάθος. Η Ελλάδα παίρνει τη σκυτάλη στην κρίση και τώρα μπορεί να σπάσει το «σβέρκο» της με το προσφυγική κρίση. Είναι η στιγμή που ίσως χρειαστεί η Ελλάδα να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ». Σύμφωνα με τον ίδιο, συμβαίνει ακριβώς αυτό που οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα δήλωσε πως «Τσίπρα, αν δεν κάνεις ό,τι μπορείς τότε θα υπάρχει μόνο ένα τεράστιο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες απολύτως τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Οι προκλήσεις από τις χώρες του Βίζενγκαρντ σχετικά με το προσφυγικό είναι συνεχόμενες και η ένταση τους αυξάνεται σταδιακά. Οι προκλητικότατες δηλώσεις του Φίτσο είναι μόνο το τελευταίο δείγμα της ανθελληνικής ρητορικής των κρατών του Βίζενγκαρντ ενώ πρέπει να τονιστεί πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι οι εκλογές στη Σλοβακία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.