Slate: Τα άγρια ζώα στο Αττικό Πάρκο απειλούνται με λιμοκτονία

Τα δελφίνια κανονικά δεν ανησυχούν για την οικονομική κρίση. Αλλά τα σημερινά οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα μπορεί να σύντομα να έχουν θανατηφόρα επίδραση στα δελφίνια, τους πιγκουίνους, τους λεμούριους, και τα άλλα ζώα στο Αττικό Πάρκο, αναφέρει το δημοσίευμα του Slate.

Για πολλούς από τους 2.200 κατοίκους του ζωολογικού κήπου επιβάλλεται εισαγωγή ειδικών τροφών για την επιβίωσή τους, κάτι που όμως καθίσταται πλέον δύσκολο λόγων των τραπεζικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση, οι οποίοι μπλοκάρουν την πρόσβαση σε ξένες αποστολές, αναφέρει το ρεπορτάζ. “Χωρίς άμεση ανακούφιση, μερικά από τα ζώα του ζωολογικού κήπου ίσως είναι μόλις λίγες εβδομάδες μακριά από την πείνα” προσθέτει ο αρθρογράφος.

Το πρόβλημα για το Αττικό Πάρκο προκύπτει από τους ελέγχους κεφαλαίου. Οι κανόνες αυτοί περιορίζουν σοβαρά τις αναλήψεις μετρητών από τις ελληνικές τράπεζες, καθώς και τη μεταφορά χρημάτων σε ξένες τράπεζες. Θορυβημένοι από την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, οι προμηθευτές του ζωολογικού κάνουν εκ των προτέρων απαιτητά τα μετρητά. Αλλά ο Jean-Jacques Lesueur, ιδρυτής του Αττικού Πάρκου, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ή να μεταβιβάσει επαρκή κεφάλαια για να πληρώσει τους προμηθευτές του στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Ως αποτέλεσμα, ο ζωολογικός κήπος ενδέχεται σύντομα να ξεμείνει από ψάρια, σκουλήκια, πρόσθετα και άλλα εμπλουτισμένα τρόφιμα απαραίτητα για τη διατροφή ορισμένων ζώων.

Όταν χώρες βρίσκονται σε πολιτική ή οικονομική αναταραχή, τα ζώα των ζωολογικών κήπων συχνά πέφτουν θύματα της έλλειψης τροφίμων αναφέρει το Slate το οποίο επικαλείται τα παραδείγματα της κρίσης στην Ουκρανία το 2014, τη Βαγδάτη, στο Κουβέιτ, το Κοσσυφοπέδιο και το Αφγανιστάν, περιπτώσεις που οδήγησαν στην εγκατάλειψη και το θάνατο χιλιάδων ζώων ζωολογικών κήπων.

Η πανίδα στο Αττικό Πάρκο αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση και όχι πόλεμο επισημαίνεται. Η προοπτική του Πάρκου ωστόσο, παραμένει ζοφερή ακόμη και αν η κυβέρνηση χαλαρώσει τους τραπεζικούς περιορισμούς.

Η επισκεψιμότητα του ζωολογικού κήπου έχει μειωθεί δραματικά καθώς το διαθέσιμο εισόδημα στη χώρα στέρεψε. γράφει ο Mark Joseph Stern στο άρθρο του. Δυσοίωνα είναι όμως και τα νέα μέτρα που φέρνουν τεράστιο φόρο που θα πλήξει και άλλο το Αττικό Πάρκο.

Αυτή τη στιγμή, ο Lesueur θέλει απλά να βρει τρόπο ώστε τα ζώα του να συνεχίσουν να τρέφονται. Από εκεί και πέρα, δεν έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο για να κρατήσει τον ιδιωτικό ζωολογικό κήπο σε λειτουργία. Φαίνεται ότι, το 2015, ένας ζωολογικός κήπος μπορεί να είναι η πολυτέλεια που η Αθήνα απλά δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά, καταλήγει το Slate.

 

Πηγή:www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.