Στα 320 ευρώ την Εθνική Σύνταξη θέλουν οι δανειστές

Στα 320 ευρώ την Εθνική Σύνταξη θέλουν οι δανειστές

«Κίτρινη» κάρτα για την Εθνική Σύνταξη δείχνουν οι δανειστες καθιστώντας περίπλοκη την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Εργασίας για το τελικό κείμενο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», εκτός από το μείζον θέμα των ποσοστών αναπλήρωσης των νέων συντάξεων και τις περικοπές στις υφιστάμενες συντάξεις οι δανειστές επιμένουν η Εθνική Σύνταξη να καταβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια. Θεωρούν μάλιστα υψηλό για βάση συζήτησης το ποσό των 384 ευρώ και ζητούν μείωση της Εθνικής Σύνταξης στα 320 ευρώ.

‘Ένα σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι να καθιερωθεί Εθνική Σύνταξη τριών ταχυτήτων αλλά χωρίς εισοδηματικά κριτήρια (384 ευρώ για 20 χρόνια ασφάλισης, 290 ευρώ για 15 χρόνια ασφάλισης και κάτω από 290 ευρώ για λιγότερα από 15 χρόνια ασφάλισης).

Πάντως οι δανειστές απέκλεισαν να δοθεί στους ήδη συνταξιούχους αγρότες ενώ η κυβέρνηση ήδη πρότεινε μειωμένη Εθνική Σύνταξη στους αγρότες που θα επιλέξουν εισφορές κάτω του 20% για κύρια ασφάλιση…

Leave a Reply

Your email address will not be published.