Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στη ψήφιση του Ασφαλιστικού – Σε μαζική συμμετοχή καλούν τα συνδικάτα

Σε νέα συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ενάντια στη ψήφιση του Ασφαλιστικού καλούν για το απόγευμα της Κυριακής συνδικάτα, κόμματα και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς.

Σε συλλαλητήριο-συναυλία στο Σύνταγμα καλεί η ΑΔΕΔΥ, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση «επέλεξε την 8η Μαΐου -μέρα που τα Συνδικάτα τιμούν τα 130 χρόνια από τους αγώνες της Πρωτομαγιάς, του Σικάγο του 1886– να ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο που σαρώνει ότι απέμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας και εξαπολύει νέα φορολογική επιδρομή εναντίον των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, επιβεβαιώνοντας, για άλλη μια φορά, ότι στη χώρα μας δεν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί.»

Το ΠΑΜΕ καλεί σε κινητοποίηση στο Σύνταγμα με προσυγκεντρώσεις στις 19:00 στην Ομόνοια, την Παλιά Βουλή και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για την ανάγκη αποφασιστικής συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα «για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, τη νέα φοροκαταιγίδα»

Σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στην ψήφιση του Ασφαλιστικού καλεί και ηΠρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό, που κάνει λόγο για την ανάγκη μαζικής πάλης «για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του κεφαλαίου και των δανειστών, ΕΕ και ΔΝΤ. Να μην περάσει το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα, αλλά και όλα τα μέτρα της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, ενός νέου ευρωμνημονίου δηλαδή, που συμφώνησαν και προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.»

Το πρωί της Κυριακής δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά και διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην ψήφιση του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού. Μετά το τέλος της διαδήλωσης στην Αθήνα μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια.

topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.