Συμφωνία συνδικάτων – εργοδοτών για αύξηση μισθού στην Γερμανία

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας, το IG Metall, κατέληξε σε συμφωνία για τους μισθούς περίπου 700.000 εργατών μετάλλου, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του.

Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου δεν έδωσε λεπτομέρειες για την μισθολογική συμφωνία στην οποία κατέληξαν μετά από 14 ώρες διαπραγμάτευσης, όμως και οι δυο πλευρές αναμένεται να προβούν σε ανακοινώσεις εντός της ημέρας.

Το IG Metall επιβεβαίωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το συνδικάτο απαιτούσε αύξηση μισθών κατά 5% για ένα χρόνο μετά την ανάπτυξη που κατέγραψε η χώρα το 2015, ενώ από την πλευρά τους οι εργοδότες πρόσφεραν αύξηση της τάξης του 2,1% για δυο χρόνια.

Η συμφωνία αναμένεται να υιοθετηθεί και από άλλα γερμανικά κρατίδια, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου 8,8 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε βιομηχανίες όπως η Siemens, η ThyssenKrupp και η Daimler, θα δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται.

Δεκάδες χιλιάδες εργάτες συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες ώστε να πιέσουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Πηγή: www.cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.