Μαξίμου: «Μας χωρίζει 0.25 για τη συμφωνία»

Μαξίμου: «Μας χωρίζει 0.25 για τη συμφωνία»

Στις Βρυξέλλες αύριο το πρωί απεσταλμένοι του Τσίπρα – Η Αθήνα ετοιμάζει αντιπρόταση για να γεφυρωθούν οι διαφορές

Με στόχο να βρεθεί “κοινός τόπος” και τις διεργασίες σε επίπεδο διαπραγματεύσεων να είναι πυρετώδεις, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει πως η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές.

Άλλωστε,  όπως θυμίζουν αυτό ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ.

Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν  πως, οι εκπρόσωποι του Έλληνα Πρωθυπουργού θα βρίσκονται αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών.

Η  εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%.

Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

kontra.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.