Σήμερα η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αναμένεται να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη σήμερα Κυριακή για το ζήτημα της παροχής ρευστότητας (ELA) στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο το Eurogroup απέρριψε το ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος για τους σκοπούς του δημοψηφίσματος. «Το Eurogroup ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα των τελευταίων ετών [..]. Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη του την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει την πρόταση σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, δηλαδή μετά τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος. Η τρέχουσα χρηματοοικονομική βοήθεια με την Ελλάδα θα λήξει στις 30 Ιουνίου του 2015, καθώς επίσης όλες οι συμφωνίες που σχετίζονται με το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη μεταφορά από τις χώρες της Ευρωζώνης των SMPs και των κερδών μέσω ΑNFA» αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, έγραψε σε tweet το Σάββατο τα εξής, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

tweet

Υπενθυμίζεται ότι από τα ξημερώματα του Σαββάτου παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα ΑΤΜ, καθώς πολίτες προσέρχονται για αναλήψεις μετρητών.

 

huffingtonpost.g

Leave a Reply

Your email address will not be published.