Σίγουρος ο ELA μόνο μέχρι Τρίτη – Deutsche Bank: Δεν θα παραταθεί το πρόγραμμα

Σίγουρος ο ELA μόνο μέχρι Τρίτη – Deutsche Bank: Δεν θα παραταθεί το πρόγραμμα

Σε ετοιμότητα οι διοικήσεις των τραπεζών – Μόλις ολοκληρωθεί η τηλεδιάσκεψη ΕΚΤ-ΤτΕ θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη μεταξύ των τραπεζιτών και του Γιάννη Στουρνάρα – ΤτΕ: Κάθε δυνατή προσπάθεια για ανεφοδιασμό των ΑΤΜ

Σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΤτΕ και ΕΚΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικήσεις των τραπεζών βρίσκονται στις τράπεζες και μόλις ολοκληρωθεί η τηλεδιάσκεψη ΕΚΤ – ΤτΕ θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη μεταξύ των τραπεζιτών και του κ. Γ. Στουρνάρα. Στη διάρκεια αυτής της σύσκεψης πιθανότατα θα ληφθούν και οι κρίσιμες αποφάσεις.

Όπως ανέφεραν κοινοτικές πηγές δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παραταθεί το πρόγραμμα πέραν της 1ης Ιουλίου, όπως ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γιατί η έγκριση του προγράμματος απαιτεί ψήφιση από τα ξένα Κοινοβούλια. Συνεπώς από την Τετάρτη είναι βέβαιον ότι θα μείνουμε μόνοι και η συζήτησ που είναι στο τραπέζι είναι εάν θα υπάρξει ELA τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Η απόφαση θα ληφθεί στο ΔΣ στην τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ που θα γίνει αύριο, Κυριακή και εφόσον ο κ. Ντράγκι θα έχει ακούσει τις απόψεις των κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου που έχουν μεταβεί γι αυτό το λόγο στη Φρανκφούρτη. Επίσης να σημειωθεί ότι όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, παρά τα όσα λέγονται, απόσυρση της πρότασης των δανειστών επίσημα τουλάχιστον δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο σημειώνει πως είναι πιθανόν να πάρει μία τέτοια απόφαση το Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα στις 3 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα η Deutsche Bank σε έκτακτη έκθεση της σήμερα τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι πιθανόν να μην εγκρίνουν το αίτημα Τσίπρα για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ενώ η ΕΚΤ θα διατηρήσει τον ELA στα ίδια επίπεδα ή θα προχωρήσει επιθετικά σε “κούρεμα” στα collaterals.
Οι αναλυτές της επενδυτικής σημειώνουν ότι με το δημοψήφισμα τέθηκε και επισήμως το ερώτημα της “Παραμονής ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη”

ΤτΕ: Κάθε δυνατή προσπάθεια για ανεφοδιασμό των ΑΤΜ

H Τράπεζα της Ελλάδος καταβάλει κάθε δυντατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία των ελληνικών τραπεζών με μετρητά.

Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδιο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα επάρκειας τραπεζογραμματίων στις τράπεζες.

www.protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.