Σήμερα η ψήφιση του ν/σ για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Σήμερα η ψήφιση του ν/σ για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια, να ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις προτεινόμενες αλλαγές. Μεταξύ των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου- που προκαλούν τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης – είναι η αντικατάσταση των συμβουλίων διοίκησης, η συμμετοχή των φοιτητων στην εκλογή των ακαδημαϊκών οργάνων, η εξομοίωση με μάστερ των τίτλων των 5ετών προπτυχιακών σπουδών και η επαναφορά, με νομοθετική ισχύ του ακαδημαϊκού ασύλου.

Σύντομα το σημερινό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ θα είναι παρελθόν, ανέφερε στη συνεδρίαση ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο απειλούνται όσοι αυθαιρετούν και όσοι βλέπουν το πανεπιστήμιο ως πηγή πλουτισμού εις βάρος άλλων.

Βασική παράμετρος του νομοσχεδίου η καταπολέμηση της εμπορευματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για σκόπιμη, συστηματική δυσφήμιση της δημόσιας εκπαίδευσης από μέρους της ΝΔ.

Πηγή: ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.