Υπό παραίτηση ο υφυπουργός Μεταφορών Παναγιώτης Σγουρίδης

Υπό παραίτηση ο υφυπουργός Μεταφορών Παναγιώτης Σγουρίδης

Την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε δηλώσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες προκαλώντας πολιτική θύελλα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού: «Ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών  και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας, έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες».

Όλα ξεκίνησαν όταν σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Σγουρίδης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, όπως έκαναν παλαιότερα οι πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους τους και τις εκλογές.

Συγκεκριμένα επισήμανε πως «οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν, αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;», ο υφυπουργός απάντησε…  «όπως και ο προηγούμενος με το Ζάππειο 1, το Ζάππειο 2, το Ζάππειο 3, όπως τα λεφτά υπάρχουν»!

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο υφυπουργός επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του και να δώσει διαφορετικό περιεχόμενο σε όσα είπε το πρωί. Δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός κορόιδεψε τους αγρότες, ο Τσίπρας δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς, δήλωσε.

Εάν η παραίτηση του κ. Σγουρίδη γίνει αποδεκτή, θα πρόκειται για το δεύτερο στέλεχος των ΑΝΕΛ που απομακρύνεται από την κυβέρνηση. Η αρχή είχε γίνει από τον Δημήτρη Καμμένο ο οποίος συμπτωματικά κατείχε την θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για λιγότερο από 24 ώρες. Ο κ. Καμμένος ορκίστηκε υφυπουργός στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και αποπέμφθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου όταν έγιναν γνωστές οι αντισημιτικές απόψεις του. Αποτέλεσμα ήταν ο ευρισκόμενος υπό παραίτηση σήμερα Παναγιώτης Σγουρίδης να μπει στην κυβέρνηση από… καραμπόλα, προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την απομάκρυνση του Δημήτρη Καμμένου.

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.