Σφοδρή επίθεση Ζωής Κωνσταντοπούλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Ευθύνες για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ εντός του κόμματος καταλογίζει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά βουλευτών και υπουργών για την στάση τους καθώς και για το γεγονός ότι η θέση της υπονομεύθηκε.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί για τα επόμενα βήματά της η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «αναγκαίο και επιβεβλημένο σε αυτήν τη ιστορική πολιτική στιγμή να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί, να προβώ σε έναν δημόσιο απολογισμό για όσα έχουν συμβεί».

Μάλιστα, όπως επισήμανε η χώρα οδηγείται σε εκλογές όχι γιατί η κυβέρνηση παραβίασε τη λαϊκή εντολή αλλά προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να την παραβιάζει έχοντας απαλλαγεί από αυτό που οι εκβιαστές – δανειστές αποτιμούν ως βαρίδι.

«Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι στα 5 χρόνια του μνημονίου είναι η πρώτη φορά που οι εκβιαστές – δανειστές δεν αντιλέγουν σε μια εκλογική διαδικασία» σχολίασε.proedros-tis-neas-dimokratias-euaggelos-meimarakis-sunenteuksi-tupou

«Υπάρχουν υπεύθυνοι για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν πολλοί που προσπαθήσαμε μέχρι τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί την πολιτική ουσία και να αναλάβει δράση προτού επικρατήσει η μνημονιακή σιγή η οποία έχει εξοντώσει πολλούς συνανθρώπους μας» ανέφερε.

Αναφερόμενη στις δικές της ενέργειες τόνισε ότι «προσωπικά και έχοντας μέχρι τις 30 Ιουλίου καταβάλλει προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του θεωρώ ότι εξάντλησα όλους τους τρόπους προκειμένου να αποτραπεί το κακό της υπογραφής του τρίτου μνημονίου».

«Η παρουσία μου στη θέση της προέδρου υπονομεύθηκε από την αρχή, από τις επιθέσεις του Νίκου Φίλη μέχρι την προσπάθεια σύνδεσής μου με την Χ.Α. Έως και την ευθεία απειλή θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς με τις υποδείξεις» ανέφερε.

«Ούτε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός ούτε όσοι όφειλαν δεν έκαναν αυτά που έπρεπε» σημείωσε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε τη λύπη της γιατί «εκείνοι που έπρεπε να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην επίθεση που γινόταν σε εμένα προσωπικά, με πρώτο τον κ. Τσίπρα, δεν έκαναν αυτά που έπρεπε μολονότι κατ’ επανάληψη το ζητούσα».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε σε «συντρόφους, που από θέσεις εξουσίας δεν βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν την επιλογή η Βουλή να μην είναι άντρο διαφόρων υπηρεσιών». «Σύντροφοι με τους οποίους παλέψαμε προέβησαν σε δηλώσεις, εκτιμώντας ότι είναι ακατανόητο οι πολίτες να περνούν μπροστά από τη Βουλή ανεμπόδιστοι», συμπλήρωσε και κατονόμασε τον Πάνο Σκουρλέτη.

«Με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό υποβάλαμε τη μηνυτήρια αναφορά για την “ακραία καταστολή” απέναντι στους πολίτες τον Μάιο του 2011 στην πλατεία Συντάγματος, που κατέληξε στην παραπομπή στη δικαιοσύνη των αρμοδίων», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και χαρακτήρισε «εκτροχιασμένο υπουργό» τον Γιάννη Πανούσης, τονίζοντας ότι «δεν είχε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Πανούση ότι διατύπωνε υπονοούμενα πως από τις θέσεις και τις τοποθετήσεις του παράγεται βία, ενώ καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι δεν πήρε θέση, αν και του το ζήτησε με επιστολή του.

Επιπλέον, έκανε λόγο για διαδικασία σπίλωσης της, αλλά και επίθεσης σε βάρος προσώπων της οικογένειάς της, από ΜΜΕ.

Για το χρέος

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και χαρακτήρισε «ψέμα του πρωθυπουργού ότι δεν κατατέθηκαν εναλλακτικές προτάσεις». Δήλωσα τη διαφωνία μου με την ανακοίνωση του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη και έκανα συγκεκριμένες προτάσεις.

Κάλεσε δε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά να δώσουν απαντήσεις γιατί οι προτάσεις που κάναμε δεν υιοθετήθηκαν ποτέ.

«Γιατί όταν ως πρόεδρος της Βουλής σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργού συγκρότησα την επιτροπή αλήθειας για το δημόσιο χρέος και καταλήγει ότι το δημόσιο χρέος είναι παράνομο απεχθές μη βιώσιμο, και αυτοί δεν είναι βρισιές αλλά νομικοί χαρακτηρισμοί, αυτά τα δικαιώματα που αναδύονται γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε αυτό το πόρισμα» τόνισε.

Χαρακτήρισε το πόρισμα της επιτροπής για την αλήθεια για το δημόσιο χρέος «εναλλακιτκή πρόταση που είναι συγκεκριμένη και έχει υιοθετηθεί από τον ειδικό ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα για το χρέος».

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Βολές εξαπέλυσε και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και ζήτησε να αναζητηθεί η πλήρης αλήθεια για την τελευταία περίοδο της Βουλής.

Έκανε λόγο για ευθεία παράκαμψή της.

«Ο ρόλος προσώπων όπως ο υπουργός Ν. Βουτσης, ο γραμματέας της ΚΟ και άλλοι σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο θα πρέπει να φωτιστεί πλήρως και αποτελεί δέσμευση ότι θα συμβάλλω ώστε να φωτιστεί πλήρως» πρόσθεσε.

«Ο ρόλος που διαδραμάτισαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον οποίο καταθέτω την πλήρη απογοήτευσή μου πρέπει να διερευνηθεί.
Πολύ μελανό σημείο η εμπλοκή του με παράκαμψή μου για δημοσίευση ΦΕΚ με προαπαιτούμενα» σημείωσε.

 

naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.