Κυριάκος Λουφάκης, πρόεδρος ΣΕΒΕ: Χρειάζεται συστράτευση και άνοιγμα σε νέες αγορές

Τις ομιλίες του προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Δρ. Κυριάκου Λουφάκη, αλλά και του πρόεδρου του Ινστιτούτου Ελληνικής Γούνας Χαράλαμπου Καραταγλίδη, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν οι επισκέπτες της 41ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας κατά την Ενημερωτική Εκδήλωση που διοργάνωσε ο Προφήτης Ηλίας σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Β.Ε. και το Ινστιτούτο Ελληνικής Γούνας.

Η ομιλία του προέδρου του ΣΕΒΕ είχε θέμα: «Παράγω & Εξάγω: Ελληνική γούνα, όχημα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας» και του πρόεδρου του Ινστιτούτου Ελληνικής Γούνας «Branding της Ελληνικής Γούνας».

Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στην περεταίρω στήριξη του εξαγωγικού προϊόντος, αλλά για το πώς διαμορφώνεται σήμερα το περιβάλλον στις διεθνείς αγορές και στην αναγκαιότητα διεύρυνσης της γκάμας των προϊόντων. Με ιδιαίτερη αναφορά στην πιστοποίηση, το ελληνικό σήμα και στην επιστημονική τεκμηρίωση, από το στάδιο της επεξεργασίας, της παραγωγής έως και την διάθεση. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και το Ινστιτούτο Ελληνικής Γούνας με σκοπό την ενημέρωση των εκθετών που συμμετέχουν στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας. 

«Η γούνα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγικός κλάδος της Βόρειας Ελλάδας. Το ότι στηρίζεται κατεξοχήν στην αγορά της Ρωσίας είναι σημαντικό και θα πρέπει να διαφυλάξουμε τα μερίδια μας όταν αποκατασταθούν τα προβλήματα να βγούμε κερδισμένοι. Από την άλλη πρέπει να ενισχύσουμε τις εξαγωγές και σε άλλες χώρες, με αλλαγή κατευθύνσεων. Γι αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων μας καθώς η μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι δύσκολο να διεισδύσουν σε μεγάλες αγορές», τόνισε ο κ. Λουφάκης, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να αμβλυνθούν οι δυσκολίες που υπάρχουν στο ζήτημα με την Ρωσία όσο το δυνατό πιο γρήγορα».

«Το ελληνικό brand name αποτελεί αναγκαιότητα του κλάδου εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θα πρέπει να λυθούν οι αδυναμίες που υπάρχουν οι οποίες επιδεινώνονται και λόγω της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας ώστε να γίνει κάτι καινούργιο. Δύσκολο σε έναν μεγάλο κλάδο, χρειάζεται χρόνος ώστε να γίνει συνείδηση. Πρέπει να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δώσουμε στην προσπάθεια που αδρανεί συγκεκριμένο χαρακτήρα και να δημιουργήσουμε πλέον το δικό μας σήμα», είπε ο κ. Καραταγλίδης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, επισημαίνοντας πως η ελληνική πολιτεία πρέπει να άρει τις δυσκολίες που παρουσιάζονται και να στηρίξει τον κλάδο στην προσπάθεια του αυτή και το προϊόν να αποκτήσει ταυτότητα.

Οι δηλώσεις των κ.κ. Καραταγλίδη και Λουφάκη.

20160507_123921 20160507_123711 20160507_123646 20160507_123626 20160507_123605

Leave a Reply

Your email address will not be published.