Σεβασμιώτατος Σεραφείμ: Η εκκλησία μας οφείλει να στηρίζει τον άνθρωπο

Συνέντευξη εφ’ όλης παραχώρησε την Τετάρτη  20 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ. Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο θέμα των σχολικών βιβλίων, στην καύση των νεκρών, το σύμφωνο συμβίωσης αλλά και στις δράσεις της εκκλησίας προς τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη.

Αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης ο κ. Σεραφείμ επεσήμανε πως ο σεβασμός είναι αμέριστος και απόλυτος προς όλους τους ανθρώπους και τις ελευθερίες τους. Παράλληλα όμως ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό οτιδήποτε έξω από την εκκλησία. Σεβασμός, επεσήμανε, και προς τους ανθρώπους και προς την Εκκλησία.

Στο ζήτημα των σχολικών βιβλίων, ο Μητροπολίτης Καστοριάς σημείωσε πως έχει προηγηθεί μια σημαντική προσπάθεια από την Ιερά Σύνοδο.

Για την καύση των νεκρών, ο Μητροπολίτης Καστοριάς, σημείωσε πως η καύση των νεκρών δεν είναι στην παράδοση της Ορθόδοξης εκκλησίας. Επεσήμανε παράλληλα ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει αυτό που επιθυμεί αλλά τόνισε πως και η Εκκλησία έχει τους δικούς της κανόνες

Τέλος και με αφορμή τη συμπλήρωση στις 30 Ιανουαρίου των 20 ετών από τον θάνατο του Μητροπολίτου Γρηγορίου, η Μητρόπολη Καστοριάς θα τιμήσει την ιστορία του τόσο με το ημερολόγιο του 2016 όπου είναι αφιερωμένο σε αυτόν αλλά και με ένα μνημόσυνο την Κυριακή 24 Ιανουαρίου με ιδιαίτερους καλεσμένους. Παράλληλα, το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του η εκδήλωση της κοπής της πίτας του φιλοπτώχου Ταμείου της Εκκλησίας.

One Response to "Σεβασμιώτατος Σεραφείμ: Η εκκλησία μας οφείλει να στηρίζει τον άνθρωπο"

Leave a Reply

Your email address will not be published.