ΣΕΓ: Άμεσο αποτέλεσμα είχαν οι παρεμβάσεις για τις βίζες από τη Ρωσία

ΣΕΓ: Άμεσο αποτέλεσμα είχαν οι παρεμβάσεις για τις βίζες από τη Ρωσία

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών χαιρετίζει τις θετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εξωτερικών για την ενίσχυση των δομών της χώρας, με σκοπό να διευκολυνθεί η υποδοχή τουριστών από τη Ρωσία και άλλες χώρες που δεν ανήκουν στη Ζώνη Σένγκεν.

Οι παρεμβάσεις και τα υπομνήματα που κατατέθηκαν τόσο από τον ΣΕΓ όσο και από την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας προς το ΥΠΕΞ, τη Βουλευτή του Σύριζα κα. Τεληγιωρίδου και τη ΝΕ Σύριζα Καστοριάς είχαν θετική κατάληξη, καθώς αποφασίστηκαν τα εξής ιδιαιτέρως σημαντικά μέτρα:

Προβλέφθηκε η επείγουσα ενίσχυση του Γενικού Προξενείου Μόσχας με έμπειρο προσωπικό, που αποσπάται από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Προστασίας Πολίτη, ενώ με τροπολογία που εγκρίθηκε στη Βουλή χθες, 24 Φεβρουαρίου 2016, δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στους Προξένους της χώρας μας στο εξωτερικό, να προσλαμβάνουν, επιτόπου, εποχικό προσωπικό με ολιγόμηνες συμβάσεις για τη στελέχωση της υπηρεσίας έκδοσης θεωρήσεων.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε όλες τις ενέργειες, ώστε οι αρμόδιες Προξενικές Αρχές να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νέου Συστήματος έκδοσης τουριστικής θεώρησης εισόδου (visa) με λήψη βιομετρικών δεδομένων των αιτούντων και ηλεκτρονικό έλεγχο των αιτήσεων. Ως αποτέλεσμα, προβλέφθηκε η άμεση ενίσχυση των Προξενικών μας Αρχών με πλήρεις μονάδες με το κατάλληλο hardware/software λήψης και διασταύρωσης βιομετρικών δεδομένων.

Τέλος, δόθηκε οδηγία στις προξενικές Αρχές στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη να ζητήσουν από τον τοπικό συνεργάτη της χώρας (πάροχο) να αυξήσει κατά 50% τον αριθμό των κέντρων παραλαβής αιτημάτων των Ρώσων πολιτών, ώστε να διευκολυνθούν ακόμα περισσότεροι που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Στην ίδια κατεύθυνση, αξιοποιούνται πλήρως οι κινητές μονάδες κατάθεσης αιτημάτων που, ήδη, διαθέτει ο «πάροχος» στη Ρωσία.

Κατόπιν αυτών των θετικών εξελίξεων, ο ΣΕΓ εκφράζει τις ευχαριστίες των μελών του προς την πολιτική ηγεσία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών για τη θετική κατάληξη των συναντήσεων που είχαν όλο αυτό το διάστημα και των σχετικών προτάσεων του που υιοθετήθηκαν, προκειμένου να εκλείψουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια στην είσοδο Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

Για Το Διοικητικό Συμβούλιο

                     Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας

                  Κουτσουλιώτας Μηνάς                     Χατζησυμεωνίδης Γεώργιος

Leave a Reply

Your email address will not be published.