Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κοκκάλα Μάνης – Νέα φωτιά στα Διαβατά

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κοκκάλα Μάνης – Νέα φωτιά στα Διαβατά

Περισσότεροι από 120 πυροσβέστες επιχειρούν στις περιοχές Σκουτάρι και Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις δύο φωτιές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, στην περιοχή Σκουτάρι επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα, ενώ στην Κοκκάλα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 29 άτομα.

Επίσης, στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης πετάει ένα ελικόπτερο τύπου «Σινούκ», το οποίο κάνει ρίψεις νερού, όπου κρίνεται απαραίτητο από τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σχετικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε Κότρωνα και Σκουτάρι, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος σημείωσε ότι «έχουν καεί περίπου 15 σπίτια, ένας μεγάλος ελαιώνας, που η ετήσια παραγωγή του σε ελαιόλαδο φθάνει τους περίπου 300 τόνους, ενώ όλη η έκταση που έχει καεί φθάνει τα 35.000 στρέμματα». Επίσης, είπε ότι έχουν καεί αρκετές κυψέλες με μελίσσια, καθώς και ζώα.

Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, στο ΑΜΠΕ, «η συχνή επανάληψη του φαινομένου των πυρκαγιών στο μανιάτικο τοπίο δεν συνιστά πλέον σύμπτωση».

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί η πυρκαγιά που βρισκόταν σε εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας σε δύσβατη περιοχή μεταξύ των περιοχών Καλαμίτσι και Εξώπολη του δήμου Αποκορώνου. Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάψει 70 στρέμματα δασικής και 30 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Στο σημείο παραμένουν υπό τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων δύο πεζοπόρα τμήματα της Π.Υ. και 4 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόραμα Μεγάρων. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Σε εξέλιξη φωτιά στα Διαβατά

Φωτιά σε οικοπεδική έκταση με απορρίμματα στην αγροτική περιοχή των Διαβατών, απέναντι από τον Οικισμό Αγία Σοφία, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 05:00 το πρωί.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 Πυροσβέστες με 6 οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν, μέχρι αυτή την ώρα, σπίτια ή επιχειρήσεις.

Πηγή: ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.