Σε ποιές επικουρικές θα συνεχιστεί η αναδρομική παρακράτηση των 50 ευρώ;

Σε ποιές επικουρικές θα συνεχιστεί η αναδρομική παρακράτηση των 50 ευρώ;

Αυξημένες επικουρικές συντάξεις θα βρουν στον λογαριασμό τους αύριο 2 Φεβρουαρίου πάνω από 100.000 συνταξιούχοι που υπέστησαν εξοντωτική πίεση τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της παρακράτησης των αναδρομικών.

Περίπου το 50% των συνταξιούχων που είδαν μειώσεις στις επικουρικές τους έχουν ήδη επιστρέψει τις δόσεις των αναδρομικών και θα μπορέσουν να πάρουν μια μικρή ανάσα.

Οι επικουρικές συντάξεις αυτής της κατηγορίας θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του Νοεμβρίου όταν ξεκίνησε η παρακράτηση των αναδρομικών. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό της σύνταξής τους θα αυξηθεί έως και 50 ευρώ.
Πρόκειται κυρίως για δημοσίους υπαλλήλους (ΤΕΑΔΥ) και σημαντικό κομμάτι του ΕΤΕΑΜ (πρώην μισθωτοί ιδιωτικού τομέα).

Οι άλλοι μισοί δικαιούχοι επικουρικών που υπέστησαν μεγαλύτερες μειώσεις έως και 50% θα εξακολουθήσουν να παίρνουν πολύ χαμηλά ποσά έως και τον Ιούλιο που θα ολοκληρωθεί η επιστροφή των αναδρομικών. Οι «όμηροι» της εξοντωτικής παρακράτησης είναι κυρίως συνταξιούχοι τραπεζικοί,ναυτιλιακοί πράκτορες, ναυτικοί, εμποροϋπάλληλοι και συνταξιούχοι του ΙΚΑ με επικουρικές πάνω από 200 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως περικοπές κατά κύματα υπέστησαν περίπου 248.618 συνταξιούχοι . Οι τελευταία «φουρνιά» που είδε τις μειώσεις τον Οκτώβριο οφείλει να επιστρέψει αναδρομικά 4 μηνών. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν συνταξιούχοι οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, τεχνικοί Τύπου, ναυτικοί και οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας.

Σήμερα 1η Φεβρουαρίου πληρώνονται επίσης οι κύριες συντάξεις των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.