Σε πέντε δόσεις, τελικά, ο ΕΝΦΙΑ – Εκτός τα αγροτεμάχια

Σε πέντε δόσεις, τελικά, ο ΕΝΦΙΑ – Εκτός τα αγροτεμάχια

Τέλος στο… σίριαλ με τον αριθμό των δόσεων που θα εξοφληθεί φέτος ο ΕΝΦΙΑ έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, λέγοντας ότι τελικά ο φόρος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις, αντί για τέσσερις που είχε αρχικά διαφανεί, αλλά και αντί για έξι που ήταν πέρσι.
Το υπουργείο διευκρινίζει ότι η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πρώτη δόση τον Άύγουστο. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών. Αυτό γίνεται επειδή παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών οι οποίοι και καλούνται το επόμενο διάστημα να διορθώσουν τις δηλώσεις τους».
Το υπουργείο  παράλληλα, διευκρινίζει ότι «ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχει, βέβαια, ανακατανομή των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες περιουσίες», καθώς και ότι «οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους».
Τέλος, το ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι «δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν».
Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.