Σε οικονομία και μετανάστευση εστιάζει πλέον η Ν.Δ.

Σε οικονομία και μετανάστευση εστιάζει πλέον η Ν.Δ.

Την Δευτέρα, στις 10:00 το πρωί, αναμένεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή η Νέα Δημοκρατία, η οποία ολοκλήρωσε σήμερα τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με πηγές από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, το επιτελείο της Ν.Δ. εφεξής θα εστιάσει στη διαδικασία χάραξης της προεκλογικής στρατηγικής.

Ο κ. Μεϊμαράκης σκοπεύει εντός της εβδομάδας, να συγκαλέσει τα όργανα του κόμματος, ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει περιοδείες ανά την επικράτεια.

Στη ΝΔ έχουν αποφασίσει να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της οικονομίας και της παράνομης μετανάστευσης, τομείς στους οποίους εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί τη μεγαλύτερη φθορά και έχει εμφανιστεί ανίκανη να τα διαχειριστεί.

Από τη μέχρι τώρα στάση του κ. Μειμαράκη, συμπεραίνεται ότι θα κρατήσει υψηλούς τόνους απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, αφού στη Ν.Δ. θεωρούν πως είναι το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μειμαράκης σκοπεύει να αποδώσει προσωπικές ευθύνες στον κ. Τσίπρα για την κατάσταση της οικονομίας και θα προτάξει την ανάγκη ώστε η επόμενη κυβέρνηση να κινηθεί στην κατεύθυνση της «χαλάρωσης» της σκληρής μνημονιακής πολιτικής.

Στη Λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν πως τις επόμενες εβδομάδες οι πολίτες θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν και σε πρακτικό επίπεδο τα σκληρά μέτρα, ενώ την ίδια ώρα θα διογκωθούν τα προβλήματα που δημιουργεί το τεράστιο κύμα λαθρομετανάστευσης.

Στη ΝΔ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο μέτωπο της Αριστεράς και ευελπιστούν πως το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα καταφέρει να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, πως κατά τη διάρκεια των ημερών που ο κ. Μεϊμαράκης είχε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, φρόντισε να δώσει επικοινωνιακό βήμα και στον κ. Λαφαζάνη αλλά και στην κ. Κωσταντοπουλου, παρά τις έντονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος με την Πρόεδρο της Βουλής.

Σε κάθε περίπτωση, όπως φαίνεται, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα προτάξει την ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με βασικό κορμό τη ΝΔ, η οποία θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.