Σε πληρωμές οφειλών προχωρούν δημόσια νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ

Το ποσό των 43 εκατομμυρίων ευρώ μοίρασε σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία το υπουργείο Υγείας για την άμεση πληρωμή των οφειλών τους προς τους προμηθευτές. Επίσης, πιστώσεις ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ χορηγήθηκαν στις ΔΥΠΕ και στο ΠΕΔΥ, για την κάλυψη άμεσων αναγκών τους.Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε πληρωμές προς τα νοσοκομεία ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης ο Οργανισμός προχώρησε σε πληρωμές νοσηλίων προς τις Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης και Τεχνητού Νεφρού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να καταβληθούν 75 εκατομμύρια ευρώ στους φαρμακοποιούς, ποσό που αντιστοιχεί σε οφειλές του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Μαρτίου.

Τέλος, ύστερα από την κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας στο Νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, περίπου 160 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ και των ΔΥΠΕ, δίνοντας άμεση οικονομική «ανάσα» στην αγορά.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.