Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μαρτυρικής Μνήμης στον Γέρμα

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μαρτυρικής Μνήμης στον Γέρμα

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μαρτυρικής Μνήμης στον Γέρμα.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου.

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου πραγματοποίησε  ομιλία, στην οποία εξιστόρησε τα γεγονότα που οδήγησαν στο ολοκαύτωμα του χωριού και τη δολοφονία αθώων κατοίκων του, ενώ έκανε και μια σύντομη περιγραφή του μνημείου και των συμβολισμών του.

Όπως τόνισε «ευλαβικά σήμερα στεκόμαστε εδώ και με πραγματικό δέος αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που με το αίμα τους σφράγισαν αυτή τη θηριωδία. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τη μαύρη αυτή σελίδα της Ιστορίας μας. Το οφείλουμε στους νεκρούς μας, έχουμε υποχρέωση στις επόμενες γενιές».

Αμέσως μετά ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τη Βουλευτή Νομού Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, τον Διοικητή του 15ου Συντάγματος Πεζικού, Θωμά Γεωργιάδη, την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κάλι Κυριακίδου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καστοριάς, Νίκο Έξαρχο, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καστοριάς, Γιάννη Αμανατίδη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γέρμα, Χαράλαμπο Ευαγγέλου και εκπροσώπους του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Νομού Καστοριάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.