Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Γαλλία για άλλους έξι μήνες

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Γαλλία για άλλους έξι μήνες

Σχεδόν ομόφωνα εγκρίθηκε από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση τα ξημερώματα η πρόταση της κυβέρνησης για παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα για ακόμα ένα εξάμηνο.
Η χρονική επέκταση εφαρμογής των διευρυμένων εξουσιών της αστυνομίας για την πραγματοποίηση ερευνών και συλλήψεων ψηφίστηκε με 489 ψήφους υπέρ και 26 κατά, στον απόηχο της φονικής επίθεσης στη Νίκαια την περασμένη Πέμπτη, η οποία μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 84 άτομα.
Πρόκειται για την τρίτη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στη Γαλλία, μέσα σε διάστημα 18 μηνών, επίθεση για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.
Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς που δέχεται κριτική από την αντιπολίτευση για τις αιματηρές επιθέσεις και αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο σε τελετή μνήμης για τα θύματα της επίθεσης στη Νίκαια τη Δευτέρα, δήλωσε ότι «πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι, καθώς πρέπει να είμαστε δυνατοί στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής».
Νωρίτερα, ο Βαλς είχε τονίσει χαρακτηριστικά ότι «παρόλο ότι είναι δύσκολο να προφέρω αυτά τα λόγια, είναι το καθήκον μου να το κάνω: Θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις και άλλοι αθώοι άνθρωποι θα σκοτωθούν», προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να το συνηθίσουμε, αλλά να μάθουμε να ζούμε με αυτή την απειλή και να την πολεμήσουμε».
Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.