Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στη Θάσο

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στη Θάσο

Σε δασική έκταση στην περιοχή Κάτω Πλατάνι, κοντά στο καταφύγιο στο Υψάριο από την πλευρά των Λιμεναρίων. «Νομίζω ότι έχουμε το «πάνω χέρι». Δεν φυσάει, δεν έχουμε ανέμους και αυτό βοηθά», δηλώνει ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ. 

Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα, στις 05:40 και τις πυροσβεστικές δυνάμεις ειδοποίησε κτηνοτρόφος. Η περιοχή στην οποία έχει ξεσπάσει η φωτιά δεν είναι κατοικημένη.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την άμεση επέμβαση και τα μέσα που διατέθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς στην κορυφή Υψάριον της Θάσου, δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Η επέμβαση ήταν άμεση και από εδάφους και από αέρος. Μπορούμε να πούμε ότι την ελέγχουμε (την κατάσταση) κατά κάποιον τρόπο».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου, η φωτιά κατακαίει δασική έκταση στην καρδιά του νησιού, κοντά στο καταφύγιο, ωστόσο, όπως εκτιμά, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν τον έλεγχο της φωτιάς.

«Νομίζω ότι έχουμε το «πάνω χέρι». Δεν φυσάει, δεν έχουμε ανέμους και αυτό βοηθά, ώστε να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα και οι άνδρες της Πυροσβεστικής. Είναι ένα μέτωπο, μία εστία, δεν ανησυχούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ και σχολίασε, χωρίς να μπορεί ακόμη να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο για τα ακριβή αίτια της φωτιάς, ότι «μάλλον πρόκειται για επιπόλαιη πράξη, γιατί η άπνοια δεν ευνοεί εμπρησμούς».

Υπενθυμίζεται ότι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες από τα ξημερώματα για την κατάσβεση της φωτιάς, που κατακαίει δασική έκταση μέσα σε χαράδρα, στην περιοχή Πλατάνι.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 05:45 το πρωί. Στις 10.30 το πρωί για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 31 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων και δύο αεροσκάφη.

Πηγή:ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.