Σε 7.800 απολύσεις προχωρά η Microsoft

O αμερικανικός όμιλος πληροφορικής Microsoft αναμένεται να περικόψει 7.800 θέσεις εργασίας κυρίως στον κλάδο της τηλεφωνίας και αναμένεται να εγγράψει απομείωση περιουσιακών στοιχείων ύψους 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε σε ένα δελτίο τύπου σήμερα.

Οι περικοπές αυτές αφορούν ιδίως τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της εξαγοράς της φιλανδικής εταιρείας κατασκευής τηλεφώνων Nokia, που είχε οριστικοποιηθεί τον περασμένο χρόνο.

Η Microsoft θα αποδεσμεύσει επίσης το ποσό των 750 έως 850 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα καταβάλει στο πλαίσιο των απολύσεων, διευκρινίστηκε.

Αυτές οι 7.800 θέσεις εργασίας αντιπροσωπεύουν περίπου το 6,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού του ομίλου. Η Microsoft δεν έχει γνωστοποιήσει τη γεωγραφική κατανομή των απολύσεων.

«Δεν υποτιμώ διόλου αυτές τις αλλαγές στρατηγικής, δεδομένων των επιπτώσεων που έχουν στην ζωή των ανθρώπων που είναι σημαντικοί για την εταιρεία» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σάτια Ναντέλα σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη προς τους υπαλλήλους. Ο ίδιος είπε ότι οι απολύσεις θα γίνουν «τους επόμενους μήνες».

Η Microsoft είχε ήδη καταργήσει τον περασμένο χρόνο 18.000 θέσεις εργασίας και είχε αποφασίσει να μην χρησιμοποιεί πλέον τον λογότυπο Nokia για τα smartphone της.

www.kathimerini.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.