Σχέδια Άρτου Γρηγοριάδη: ένα πρωτοποριακό αρτοποιείο στην Καστοριά

Σχέδια Άρτου Γρηγοριάδη: ένα πρωτοποριακό αρτοποιείο στην Καστοριά

Γνώρισα από κοντά τη «Σχέδια Άρτου ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ», δοκίμασα τα λαχταριστά προϊόντα τους, περιηγήθηκα στις εγκατάστάσεις τους και φυσικά έμαθα μερικά πράγματα παραπάνω για αυτό το πρωτοποριακό αρτοποιείο που δημιουργήθηκε στο Άργος Ορεστικόν, συνομιλώντας με τον Βαγγέλη Γρηγοριάδη!

Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε ένα δικό σας αρτοποιείο εν μέσω κρίσης;

Η απόφαση ενός νέου επαγγελματικού ξεκινήματος δεν είναι ποτέ εύκολη. Αυτό μάλιστα ισχύει για οποιοδήποτε κλάδο στην Ελλάδα του σήμερα. Στην δική μας περίπτωση οι συνθήκες της κρίσης μας προβλημάτισαν μεν, αλλά δεν μας αποθάρρυναν μιας και η «Σχέδια Άρτου ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ» ξεκίνησε να λειτουργεί υποστηρικτικά στην αλυσίδα σουπερ μάρκετ «ΥΠΕΡ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ», τροφοδοτώντας καθημερινά τα καταστήματα με φρέσκα αρτοποιήματα.

img_7924-768x1152

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου;

Ο καταναλωτής εκτίμησε και αγκάλιασε πολύ γρήγορα τη δουλειά μας και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό! Θεωρώ ότι η προτίμησή του στην «Σχέδια Άρτου ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ» οφείλεται στο ότι παρέχουμε προϊόντα υψηλών απαιτήσεων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Ο κόσμος αναζητά γεύσεις βγαλμένες από παραδοσιακές συνταγές και ταυτόχρονα επιθυμεί πλέον να μπορεί να τις βρίσκει με ευκολία στο ράφι ενός καταστήματος σουπερ μάρκετ. Από την αρχή αντιμετωπίσαμε το ψωμί όχι απλά σαν βασικό προϊόν της καθημερινής διατροφής αλλά εξατομικευμένα, σαν ιδιαίτερη γεύση που ο καθένας θα επιλέξει αυτή που του ταιριάζει. Σκεφτείτε να μπορεί κανείς να επιλέξει μεταξύ είκοσι διαφορετικών τύπων ψωμιού, εύκολα κατά την επίσκεψή του στο σουπερ μάρκετ κάνοντας τις καθημερινές αγορές του.

img_7783-768x1152

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Σκέφτεστε την πιθανή ανάπτυξη της επιχείρησης σε άλλα μέρη;

Προχωράμε πάντα έχοντας τα αυτιά και τα μάτια μας ανοιχτά ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του κόσμου. Η επιχείρηση στελεχώνεται κυρίως από νέα άτομα με διάθεση και δημιουργικότητα, από άτομα που επιχειρούν συνδυασμούς υλικών ώστε η «Σχέδια Άρτου ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ» να μπορεί να προσφέρει συνεχώς καινούριες γευστικές εμπειρίες. Η γεωγραφική επέκταση της επιχείρησης δεν αποτελεί άμεσο στόχο μας την δεδομένη χρονική στιγμή, ωστόσο στοχεύουμε διαρκώς στην αύξηση του μεριδίου αγοράς μέσω του υφιστάμενου αλλά και νέου πελατολογίου.

img_7885

Ποιες είναι οι βασικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επιχείρηση στην Ελλάδα σήμερα;

Στην Ελλάδα της κρίσης, όλοι δυσκολεύονται. Από τον άνεργο νέο μέχρι τον συνταξιούχο και από τον καταναλωτή μέχρι τον επιχειρηματία. Η «Σχέδια Άρτου ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ» δραστηριοποιείται μέσα σε αυτά τα πλαίσια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, και φυσικά αντιμετωπίζει την γραφειοκρατία, την φορολογική πίεση και την ανασφάλεια του κόσμου. Εις πείσμα των καιρών η επιχείρηση συνεχίζει την πολλά υποσχόμενη διαδρομή της, με εφόδια την διάθεση για δημιουργία και την προσήλωση στις πραγματικές ανάγκες του καταναλωτή για υλικά Α’ ποιότητας και χαμηλές τιμές.

Μιλήστε μας για τις συνταγές και την παραγωγή τους. Ποια προϊόντα προτιμάτε, τι αγαπάει ο κόσμος;

Όπως σας ανέφερα, η «Σχέδια Άρτου ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ» επιδιώκει να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες του κόσμου και όχι να διαθέτει ένα προϊόν που καλύπτει ένα γενικό προφίλ καταναλωτή. Έτσι, διατίθενται περίπου είκοσι διαφορετικοί τύποι ψωμιού με φρέσκο προζύμι, μεταξύ αυτών ψωμιά αργής ωρίμανσης τα οποία απαιτούν πάνω από είκοσι ώρες αναμονής, καλαμποκόψωμο ή ψωμί με ντίνκελ. Παράλληλα, ο σύγχρονος καταναλωτής επιζητά υγιείς γεύσεις. Απάντηση δίνει η «Σχέδια Άρτου ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ» με ψωμιά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και ψωμιά με ζέα. Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προτίμηση του κόσμου και στα υπόλοιπα αρτοποιήματα όπως το παραδοσιακό κουλούρι με σουσάμι, τα γεμιστά τσουρεκάκια αλλά και στα τύπου βουτήματα με κορυφαίες επιλογές τα κουλουράκια της θείας Μάγδας, τα μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας, τα κουλουράκια και τα σοκολατοειδή.

ΠΗΓΗ: melisoula.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.