Σάρωσε σε πέντε πολιτείες ο Τραμπ

Οι Τραμπ και Κλίντον σημείωσαν μεγάλες νίκες την Τρίτη που τους φέρνουν πιο κοντά στην αναμέτρηση για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ σάρωσε σε πέντε πολιτείες, σε Μέρυλαντ, Ντέλαγουερ, Πενσιλβάνια, Κονέκτικατ και Ρόoυντ Άιλαντ. Η Κλίντον επίσης κατέγραψε μεγάλες νίκες στο Μέρυλαντ και την Πενσιλβάνια, ενώ κέρδισε και το Ντέλαγουερ και το Κονέκτικατ.

Ο Μπέρνι Σάντερς κατέγραψε την μοναδική του νίκη στο Ρόουντ Άιλαντ.

Οι νίκες του Τράμπ – μετά και την σαρωτική νίκη στην Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα – τον φέρνουν πιο κοντά στους 1.237 εκλέκτορες που χρειάζεται για το χρίσμα που θα δοθεί σε Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο μέσω του συνεδρίου του κόμματος τον Ιούλιο.

Στη διαδικασία, κατάφερε σημαντικά πλήγματα στον Τέντ Κρουζ και τον Τζον Κάσιτς οι οποίοι έχουν συμμαχήσει και ισχυρίζονται ότι ο Τραμπ δεν πρέπει να λάβει το χρίσμα για την προεδρία.
«Για μένα αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη», δήλωσε ο Τραμπ στην νικητήρια ομιλία του. «Θεωρώ τον εαυτό μου τον αυτονόητο υποψήφιο».

Την ίδια ώρα, οι μεγάλες νίκες που κατέγραψε η Κλίντον ενισχύουν τον επιχείρημά της σχετικά με τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει ο Σάντερς, να σταματήσει δηλαδή τις προσωπικές και πολιτικές επιθέσεις προς την ίδια, οι οποίες μπορούν να αποδυναμώσουν την εικόνα της ενόψει της αναμέτρησής της με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.

Η Χίλαρι Κλίντον εν μέσω πανηγυρισμών των οπαδών της, στην Φιλαδέλφεια όπου θα διεξαχθεί το Συνέδριο των Δημοκρατικών το καλοκαίρι, ανέβηκε στο βήμα και ζήτησε το κόμμα να επιδείξει ενότητα «για να κερδίσουμε τις εκλογές και να χτίσουμε μια Αμερική όπου μπορούμε να σηκωθούμε όλοι μαζί, μια Αμερική όπου εξυψώνουμε ο ένας τον άλλο, αντί να προσπαθούμε να γκρεμίσουμε ο ένας τον άλλο».

Δεν υποχωρούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι

Την ίδια ώρα οι εσωκομματικοί αντίπαλοι της Κλίντον και του Τραμπ δεν έδωσαν σημάδια υποχώρησης.

Ο Κρουζ σε ομιλία του πριν κλείσουν οι κάλπες, εξαπέλυσε επίθεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τις πρόωρες εκτιμήσεις τους, ότι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα θα είναι οι Κλίντον και Τραμπ, ενώ προέβλεψε πως τα πράγματα θα αλλάξουν την επόμενη εβδομάδα.

Ο Σάντερς μιλώντας στην Δυτική Βιρτζίνια, ξεκαθάρισε πως δεν εγκαταλείπει τον αγώνα «μέχρι την καταμέτρηση της τελευταίας ψήφου».

Πηγή: http://www.cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.