Σαντορίνη: το νησί-θαύμα

Οι ντόπιοι λένε ότι έχει μια καρδιά που χτυπά δυνατά και δονεί τα βουνά, το έδαφος, τη θάλασσα. Κι η καρδιά των ανθρώπων ή συντονίζεται με τη δική της – και μένουν – ή δεν τη συναντά ποτέ – και φεύγουν τρέχοντας!

Η Σαντορίνη για μια ακόμη μια χρονιά βρέθηκε μέσα στα 1ο ομορφότερα νησιά του κόσμου,και όχι άδικα. Το νησί είναι μοναδικό τόσο για το σχήμα του όσο και για το τοπίο του. Ολόκληρο το νησί είναι ένα ηφαίστειο, ακόμα ενεργό και το σχήμα της είναι το αποτέλεσμα των πολλών ηφαιστειακών εκρήξεων σε διάφορες περιόδους κατά το παρελθόν.  Η καλντέρα του ηφαιστείου είναι ένα από τα σπανιότερα φαινόμενα σε ολόκληρο τον κόσμο και η θέα της κόβει την ανάσα κάθε επισκέπτη.

Καθώς το πλοίο πλησιάζει στο νησί  η απόκοσμη θέα είναι μοναδική. Ένας απότομος πέτρινος τοίχος βαμμένος με όλα τα χρώματα, από το σκούρο μενεξελί έως το κόκκινο της φωτιάς και από έντονο γκρι μέχρι κίτρινο της ώχρας, χωρίς κανένα ίχνος φυτού κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά.

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στο κόσμο. Το ηλιοβασίλεμα από την Οία και το Ημεροβίγλι είναι ένα θέαμα που δεν πρέπει να το χάσει κανείς. Ο ήλιος βυθίζεται αργά-αργά και χάνεται στη θάλασσα, λούζοντας το τοπίο με χρώματα που καλύπτουν όλο το φάσμα και δίνοντας την εντύπωση ότι η καλντέρα φλέγεται.

Μια εικόνα όμως ίσον χίλιες λέξεις. Απολαύστε την…

mediterranea10  santorini beuatiful place greece coolaristo 8

sant

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.