Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Run Greece Καστοριάς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο των αγώνων δρόμου «RUN GREECE – Αγώνες Πόλης για Όλους», που θα διεξαχθούν την Κυριακή 15-05-2016

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν είναι οι ακόλουθες:

Για το τμήμα εντός πόλης (οδοί Μ. Αλεξάνδρου – Ορεστιάδος)
−Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης κατά μήκος των οδών Μ.Αλεξάνδρου και Ορεστειάδος πλην Νοσοκομειακών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

−Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλους τους δημοτικούς (ή και δασικούς ή ιδιωτικούς) δρόμους που συμβάλουν στις οδούς Μ.Αλεξάνδρου και Ορεστειάδος δηλ.
Ορέστου, Δ. Γούναρη, Εμμανουήλ Παππά, Πατρ. Γενναδίου, Τσακάλωφ, Κασομούλη, Παπακωνσταντίνου, Βυζαντίου, Ρήγα Φεραίου, Πηχέων, Κ. Λάζου, Αγ. Θεολόγων κτλ.

−Αποκλεισμός της εισόδου στην διαδρομή αυτή από τις παράπλευρες κατοικίες και λοιπές εγκαταστάσεις.

Για το τμήμα της εξόδου της Πόλης προς Νοσοκομείο – Ι.Μ. Μαυριωτίσσης – Ναυτικός Όμιλος (οδοί Μαυριωτίσσης – Στρατηγού Σουγγαρίδη )
−Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης κατά μήκος των οδών Μαυριωτίσσης και Στρατηγού Σουγγαρίδη πλην Νοσοκομειακών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

−Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλους τους δρόμους που συμβάλουν στις οδούς Μαυριωτίσσης και Στρατηγού Σουγγαρίδη (δημοτικοί , δασικοί, ιδιωτικοί κλπ).

−Αποκλεισμός της εισόδου στην διαδρομή αυτή από τις παράπλευρες εγκαταστάσεις.

Για το τμήμα εντός Πόλης από Ναυτικό Όμιλο προς Πλατεία Μακεδονομάχων (οδοί Στρατηγού Σουγγαρίδη – Λεωφόρος Νίκης – Ιουστινιανού στο ύψος της Ορεστείων)
−Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης κατά μήκος των οδών Στρατηγού Σουγγαρίδη, Λεωφόρου Νίκης και Ιουστινιανού στο ύψος της Ορεστείων πλην Νοσοκομειακών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

−Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλους τους δημοτικούς (ή ιδιωτικούς) δρόμους που συμβάλουν στις οδούς Στρατηγού Σουγγαρίδη, Λεωφόρο Νίκης και Ιουστινιανού στο ύψος της Ορεστείων δηλ.

Ολυμπιάδος, Ηφαιστίωνος, Αλκέτα, Αντιγόνου, Αριδαίου, Πτολεμαίου, Αντιόχου, Κύπρου, Λ.Νίκης (παραλίμνιο τμήμα στο ύψος της Ιουστινιανού) κτλ.

−Αποκλεισμός της εισόδου στην διαδρομή αυτή από τις παράπλευρες κατοικίες και λοιπές εγκαταστάσεις.

Τμήμα εντός πόλης από Πλατεία Μακεδονομάχων έως τον τερματισμό (οδοί Ορεστείων στο ύψος της 11ης Νοεμβρίου – 11ης Νοεμβρίου – Μ. Αλεξάνδρου – Λεωφόρος Κύκνων στο ύψος της Ζαλόγγου/κέντρο Περιβαλλοντικής ενημέρωσης).
−Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης κατά μήκους των οδών Ορεστείων στο ύψος της 11ης Νοεμβρίου, 11ης Νοεμβρίου, Μ. Αλεξάνδρου, Λεωφόρου Κύκνων στο ύψος της Ζαλόγγου (κέντρο Περιβαλλοντικής ενημέρωσης) πλην Νοσοκομειακών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

−Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλους τους δημοτικούς (ή ιδιωτικούς) δρόμους που συμβάλουν στις οδούς Ορεστείων στο ύψος της 11ης Νοεμβρίου, 11ης Νοεμβρίου, Μ. Αλεξάνδρου, Λεωφόρου Κύκνων στο ύψος της Ζαλόγγου (κέντρο Περιβαλλοντικής ενημέρωσης) δηλ.
Ιουστινιανού, Στρ. Άρτη, Κορυτσάς, Αθ. Διάκου, Γ. Καραϊσκάκη, Γραβιάς, Λαζάρου & Αθηνάς Ρίζου, Ηροδότου, Θουκυδίδου, Ξενοφώντος, Πυθαγόρα , Αριστάρχου, Γαλιλαίου, Νεύτωνος, Ζαλόγγου, Διοικητηρίου κτλ.

−Αποκλεισμός στην διαδρομή αυτή από τις παράπλευρες κατοικίες και λοιπές εγκαταστάσεις.

Παράκαμψη κυκλοφορίας όπως παρακάτω:
Από οικισμό Χλόης προς Κέντρο παράκαμψη της οδού Ορεστείων μέσω Καλλιθέας προς Σηματοδότη Γράμμου – Μ. Αλεξάνδρου (ο κόμβος θα χωριστεί και θα σημανθεί διαγώνια ώστε να είναι δυνατή η κίνηση των οχημάτων από Καλλιθέα προς Γράμμου και των αθλητών από 11ης Νοεμβρίου προς Μ. Αλεξάνδρου )

Για την είσοδο στην πόλη:
Από τη Λ. Κύκνων παράκαμψη στο ύψος της Ζαλόγγου και είσοδο στη Γράμμου
Από τη Ζαλόγγου (περιοχή ΛΥΒ) είσοδος μόνο στη Γράμμου.

Όπου απαιτούνται παρακάμψεις κυκλοφορίας θα τοποθετηθούν κάγκελα ασφαλείας, πλαστικά στηθαία ή πλαστικοί κώνοι και θα γίνεται τοποθέτηση πινακίδας υποχρεωτικής πορείας προς τη νέα κατεύθυνση (Ζαλλόγου & Λ. Κύκνων, κόμβος Κωπηλατών, Πλ. Μακεδονομάχων, Ορεστείων & 11ης Νοεμβρίου), ενώ επί της Λ. Κύκνων και στον κόμβο ΄΄Κωπηλατών΄΄ θα υπάρχει σημαιοφόρος για την έγκαιρη προειδοποίηση των οδηγών επειδή τα συγκεκριμένα σημεία θα φορτιστούν κυκλοφοριακά.

Όσον αφορά την έξοδο από την Πόλη η οποία θα γίνεται μόνο δια μέσου της οδού Γράμμου, θα υπάρχει σημαιοφόρος στο φωτεινό σηματοδότη της Οδού Γράμμου και πληροφοριακές πινακίδες προς ενημέρωση των οδηγών.

Εφιστούμε την προσοχή, των μόνιμων κατοίκων καθώς και όσων βρεθούν στην πόλη πριν την έναρξη της διαδικασίας, στις εσωτερικές μετακινήσεις ή στην προσπάθεια εξόδου από την Πόλη, καθώς πολλές οδοί συμβάλλουν σε αυτές που περιλαμβάνονται στις διαδρομές π.χ. Αγ. Αθανασίου-Αλ. Κομνηνού με την 11ης Νοεμβρίου που θα είναι κλειστή.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις ισχύουν από τις 08:00π.μ. μέχρι το τέλος των αγώνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.