Ρωσία: Ημέρα εθνικού πένθους για τη συντριβή του αεροπλάνου κήρυξε ο Πούτιν την 26η Δεκεμβρίου

Ρωσία: Ημέρα εθνικού πένθους για τη συντριβή του αεροπλάνου κήρυξε ο Πούτιν την 26η Δεκεμβρίου

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ανακήρυξε την 26η Δεκεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους στη Ρωσία, για τους νεκρούς από τη συντριβή του Tu-154 στο Σότσι.

Όπως πρόσθεσε, το συμβάν θα διερευνηθεί ενδελεχώς και θα δοθεί κάθε βοήθεια σε όσους επηρεάζονται από την τραγωδία. Θεωρείται πως δεν υπάρχουν επιζώντες.

Ο Ίγκορ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε πως οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται, με τη συμμετοχή πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ελικοπτέρων και αεροπλάνων, καθώς και ενός μίνι υποβρυχίου. Όπως είπε, τέσσερα πτώματα έχουν ανασυρθεί.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν πολύ έμπειρος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πιλότος Ρόμαν Βολκόφ είχε περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Τα συλλυπητήριά του για το δυστύχημα εξέφρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, Τζον Τεφτ. Η εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας Μαρία Όλσον, σε μήνυμά της στο Twitter ανέφερε ότι ο πρεσβευτής προσεύχεται για τους αγαπημένους των επιβατών και του πληρώματος του Tu-154, μαζί με τον ρωσικό λαό.

Με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς, επικοινώνησε με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα Όλεγκ Μπρεντίχιν (λόγω απουσίας του πρέσβη) και τον παρακάλεσε να διαβιβάσει προς τον πρόεδρο Πούτιν καθώς και προς τις οικογένειες των θυμάτων τα θερμά του συλλυπητήρια για την αεροπορική τραγωδία στο Σότσι.

Τη θλίψη και η οδύνη του για το τραγικό γεγονός εξέφρασε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην κυβέρνηση και τις αρχές της φίλης χώρας, την αλληλεγγύη μου στους προέδρους των δύο αντιπροσωπευτικών σωμάτων, την κ. Ματβιένκο και τον κ. Βολόντιν, με τους οποίους πρόσφατα συναντηθήκαμε, καθώς και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και τον φίλο ρωσικό λαό», προσθέτει ο κ. Βούτσης.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.