Μια υγιεινή συνταγή που αποτελεί μία πολύ ωραία ιδέα την οποία μπορείτε να εισάγετε στο εβδομαδιαίο μενού της οικογένειάς σας. Επίσης πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε κάτι γρήγορο και απλό στους καλεσμένους σας δημιουργώντας μία όμορφη πιατέλα με μπουκιές από τα γεμιστά ρολάκια κοτόπουλου.
Τι χρειαζόμαστε:
- 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος
Για τη γέμιση:
- 4-5 φέτες γαλοπούλα
- 4-5 φέτες τυρί του τόστ light
Για το πανάρισμα:
- 1 αυγό
- 1 κ.σ νερό ή γάλα
- 1 κ.σ μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
- ½ ποτήρι αλεύρι ολικής άλεσης
- 4-5 φέτες ψωμί του τοστ σίκαλης/ρουστίκ ή ολικής άλεσης
- 2 κ.σ ξερό θυμάρι
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα απλώνουμε πάνω σε διάφανη μεμβράνη. Τα «χτυπάμε» να ανοίξουν και να λεπτύνουν αρκετά με έναν μπάτη. Υπολογίζουμε ένα περίπου το μέγεθός τους να χωράει μία φέτα γαλοπούλας και 1 φέτα τυρί.
- Αλατοπιπερώνουμε κάθε φιλέτο και τοποθετούμε σε καθένα από αυτά 1 φέτα γαλοπούλα και 1 φέτα τυρί.
- Τυλίγουμε ρολάροντας τα φιλέτα κοτόπουλου και κρατώντας στο κέντρο τη γέμιση με τη γαλοπούλα και το τυρί. Στερεώνουμε τα ρολά με μία οδοντογλυφίδα.
- Θρυματίζουμε στο μίξερ τις φέτες ψωμιού. Μαζί με το αλεσμένο ψωμί του τόστ παίρνουμε ένα μπολ και δημιουργούμε ένα μείγμα με την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με τη μουστάρδα και 1 κ.σ νερό. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το ασπράδι του αυγού.
- Σε ένα τρίτο μπολ τοποθετούμε το αλεύρι ολικής άλεσης.
- Ξεκινάμε τη διαδικασία με το πανάρισμα με την εξής σειρά: Πρώτα το αλεύρι, μετά το μείγμα με το αυγό και στο τέλος πανάρουμε με το μείγμα ψωμιού.
- Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
www.sintagespareas.gr