Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Λίγες ώρες απομένουν για την τελετή έναρξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2016, η οποία θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ρίο) στο Στάδιο Μαρακανά, στις 2 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας.

Εκτός από την επίσημη τελετή εγκαινίων του διεθνούς αθλητικού γεγονότος (ομιλίες, έπαρση της σημαίας και παρέλαση των αθλητών), θα υπάρχει και το κλασσικό… καλλιτεχνικό θέαμα για να επιδείξει τον πολιτισμό της χώρας υποδοχής: Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, περισσότεροι από 35.000 επαγγελματίες θα συμμετέχουν το βράδυ της Παρασκευής στη μεγάλη γιορτή, 12 σχολές samba και πάνω από 5.500 εντυπωσιακά κοστούμια θα δώσουν βραζιλιάνικο χρώμα στην τελετή.

Η θρυλική τραγουδίστρια Elza Soares θα δώσει live το ρυθμό, ενώ η Karol Conka και η 12χρονη MC Soffia θα τραγουδήσουν στο hip hop πάρτι που θα ακολουθήσει.

Επίσης, στην τελετή θα τραγουδήσουν και οι διεθνούς φήμης Gilberto Gil και Caetano Veloso, οι οποίοι είχαν εκδιωχθεί από τη Βραζιλία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής χούντας, το ’70.

Τα τρία βασικά «θέματα» της τελετής έναρξης θα είναι ο «Κήπος», η «Πολυμορφία» και η «Χαρά», με σκοπό να περάσουν δύο ισχυρά μηνύματα: της ειρήνης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Για να τονίσουν το μήνυμα για τη διάσωση του πλανήτη, κάθε αθλητής θα φυτέψει ένα δενδρύλλιο και ο κήπος που θα δημιουργηθεί θα γίνει «η κληρονομιά των αθλητών των αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο».

Και φυσικά, από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, δεν θα μπορούσε να λείπει η Ζιζέλ! Στο θεατρικό που θα παρουσιάσει, το σούπερμοντελ θα πέσει… θύμα ληστείας, προβληματίζοντας μας σχετικά με τη ζωή στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Αυτή είναι η στιγμή που περιμέναμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρίο 2016, Mario Andrada. «Υπάρχει μια σημαντική παράδοση ότι μία καλή τελετή έναρξης είναι ένα καλό σημάδι για το υπόλοιπο των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα είναι όμορφη, και πολύ Βραζιλιάνικη….»

newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.