Ριγκατόνι με κολοκύθα και μπέικον

Ριγκατόνι με κολοκύθα και μπέικον
30 λεπτά χρόνος εκτέλεσης
4-6 μερίδες
βαθμός δυσκολίας 1
Συστατικά
  • 150 γρ. μπέικον ολόκληρο σε κύβους (όχι σε φέτες)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο,  ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη από φλούδα και σπόρους (καθαρό βάρος), κομμένη σε κύβους 1 εκ.
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 800 γρ. καυτό νερό
  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα και έξτρα για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε μια πλατία μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το μπέικον μαζί με το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 1′-2′ μέχρι να δώσει το άρωμά του και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί ελαφρά το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει έντονο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τους κύβους τις κολοκύθας και σοτάρουμε για 3′-4′ ακόμα
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό, το καυτό νερό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να πιει τα περισσότερα ζουμιά της
  • Παράλληλα βράζουμε τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον 2 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το βραστό νερό.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με την κολοκύθα.
  • Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την κολοκύθα σε δυνατή φωτιά, στην κατσαρόλα, για 2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να πάρουν λίγο από το άρωμα της κολοκύθας.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειαστεί επιπλέον αλάτι.
  • Σερβίρουμε με έξτρα γραβιέρα.

Πηγή: akispetretzikis.com






Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.