Πώς να ψήσουμε μοσχαρίσιες μπριζόλες

Πώς να ψήσουμε μοσχαρίσιες μπριζόλες
30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

2
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά

Για τις μπριζόλες

  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • φρέσκο θυμάρι
  • δεντρολίβανο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τις γλυκοπατάτες

  • 1 γλυκοπατάτα, μεγάλη (ή 2 κανονικές)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το baba ghanush

  • 1 μελιτζάνα, μεγάλη (ή 2 κανονικές)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1/3 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • χυμό και ξύσμα από ½ λάιμ
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις γλυκοπατάτες

  • Παίρνουμε μία γλυκοπατάτα που έχουμε πλύνει καλά και την κόβουμε κυδωνάτη – σε φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες σ’ένα ταψί με λαδόκολλα όρθιες για να ψηθούν και να γίνουν τραγανές.
  • Κόβουμε και τη μελιτζάνα με τον ίδιο τρόπο και τοποθετούμε τις φετούλες στο ταψί.
  • Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά. 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμες, ξεκινάμε τη μπριζόλα.

Για τις μπριζόλες

  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά.
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο στις μπριζόλες μας, αλάτι, πιπέρι και φροντίζουμε να πάει παντού η μαρινάδα μας.
  • Όταν το τηγάνι μας κάψει καλά, ρίχνουμε μέσα τις μπριζόλες μας και τις ψήνουμε και από τις 2 πλευρές για 1 λεπτό περίπου σε κάθε πλευρά.
  • Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά μας, ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο, θυμάρι, δεντρολίβανο και 1 σκ. σκόρδο.
  • Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στις μπριζόλες και τις σιγοψήνουμε για 4-5 λεπτά.
  • Όταν το βούτυρο αρχίσει να ξανθαίνει, βάζουμε τις μπριζόλες σε μία σχάρα και ρίχνουμε από πάνω και το ζωμό μας. Είναι σημαντικό να τις αφήσουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.

Για το baba ghanoush

  • Αφαιρούμε τις μελιτζάνες απ’ το φούρνο και με ένα μαχαιράκι κρατάμε τη σάρκα τους και απομακρύνουμε τις φλούδες και στη συνέχεια τις ψιλοκόβουμε.
  • Μέσα στο μίξερ, βάζουμε 1/3 σκ. σκόρδο, ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω απ’ τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, ξύσμα και χυμό από 1/2 λάιμ, πιπέρι, αλάτι, λίγο μαϊντανό χοντροκομμένο και 1 πρέζα κύμινο και το baba ghanoush είναι έτοιμο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.