Ψωμί μήλου με μπαχαρικά

Ψωμί μήλου με μπαχαρικά

1 ώρα 40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

6-8
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά

Για τα καβουρδισμένα καρύδια

  • 70 γρ. καρύδια

Για το ψωμί

  • 15 γρ. βούτυρο για το βουτύρωμα της φόρμας
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. + 1.κ.σ. για το αλεύρωμα της φόρμας
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 100 γρ. μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους 0,5 εκ.
  • 120 γρ. γάλα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. apple sauce
  • 110 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. τυρί μπρι
  • φρέσκα φύλλα ρίγανης
  • 50 γρ. καρύδια
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα καβουρδισμένα καρύδια

  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά καβουρδίζουμε τα καρύδια για 2-3 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι ή τα βάζουμε στο multi.

Για το ψωμί μήλου

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Παίρνουμε μια ορθογώνια φόρμα 20×10 εκατοστά, την βουτυρώνουμε και έπειτα την αλευρώνουμε.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καβουρδισμένα καρύδια και τα μήλα ανακατεύοντας άλλη μια φορά.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά, τη βανίλια, τη σάλτσα μήλου και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε τα υγρά υλικά στα στερεά, προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και ομογενοποιούμε με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα μας και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα καρύδια πατώντας τα λίγο ώστε να κολλήσουν στο μείγμα.
  • Ψήνουμε για 50-55 λεπτά στον φούρνο μέχρι το ψωμί να πάρει ένα χρυσό χρώμα και όταν το καρφώσουμε με ένα ίσιο μαχαίρι αυτό να βγαίνει καθαρό.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει αρχικά για 30 λεπτά μέσα στην φόρμα του.
  • Έπειτα το αφαιρούμε από τη φόρμα και στο αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως.

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε σε φέτες το ψωμί και  τοποθετούμε πάνω το τυρί.
  • Ψήνουμε στον φούρνο στο grill για 4-5 λεπτά να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα ρίγανης και καρύδια.

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.