Κύπρος: Το ψευδοκράτος αρνείται προκλητικά την επιστροφή της Μόρφου

Κύπρος: Το ψευδοκράτος αρνείται προκλητικά την επιστροφή της Μόρφου

Την επέτειο της κατάληψης της πόλης από την Τουρκία, κατά την εισβολή του 1974 επέλεξε το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου, προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο επιστροφής της πόλης Μόρφου, ως μέρος των διεργασιών για την επίλυση του Κυπριακού, προκαλώντας για μία ακόμη φορά με τη στάση του.

Σχολιάζοντας δήλωση του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ότι δεν τίθεται θέμα επίλυσης του Κυπριακού χωρίς την επιστροφή της Μόρφου και με διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων, το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών των κατεχομένων επανέλαβε την πάγια τουρκική θέση, ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής της κατεχόμενης πόλης στους Ελληνοκυπρίους.

«Ενόσω συνεχίζονται οι προσπάθειες για εξεύρεση μόνιμης και βιώσιμης λύσης, είναι άτοπο να παρατίθενται παράλογα αιτήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το «υπουργείο εξωτερικών» των κατεχομένων.

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι τέτοιες δηλώσεις καταδεικνύουν ότι ο βασικός σκοπός των Ελληνοκυπρίων δεν είναι η λύση, ισχυριζόμενο ότι στόχος των διαπραγματεύσεων, δεν είναι η επιστροφή εδαφών, αλλά η συζήτηση της πιθανότητας εδαφικών ρυθμίσεων όπου είναι αναγκαίο.

Έκανε επίσης αναφορά σε τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος δεν πρόκειται να αποδεχθεί λύση χωρίς τις αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας.

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.