Πρώτη επίσκεψη Καναδού πρωθυπουργού στις ΗΠΑ μετά από 20 χρόνια

Πρώτη επίσκεψη Καναδού πρωθυπουργού στις ΗΠΑ μετά από 20 χρόνια

Περίπου 20 χρόνια χρειάστηκαν ώστε πρωθυπουργός του Καναδά να επισκεφτεί ξανά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Τζάστιν Τριντό πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και χθες δόθηκε δείπνο προς τιμήν του στον Λευκό Οίκο.

Ο Τριντό αναφέρθηκε στα «αδελφικά έθνη» του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών στην ομιλία του πριν το δείπνο ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε στην «μεγάλη συμμαχία των δύο κρατών».

Παράλληλα ο Καναδός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους 25,000  Σύρους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στον Καναδά τονίζοντας πως «η πολυμορφία μπορεί να είναι πηγή δύναμης για τη χώρα».

Νωρίτερα στην συνέντευξη που παραχώρησαν μετά την συνάντησή τους οι δύο άντρες, ο κ.Τριντό δήλωσε πως «έμαθε πολλά από τον φίλο του τον Μπαράκ», ενώ ο Ομπάμα δήλωσε πως μοιράζεται με τον πρωθυπουργό του Καναδά μια «κοινή προοπτική για το μέλλον».

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τους δυο ηγέτες ήταν η απελευθέρωση του εμπορίου μεταξύ των δύο κρατών και οι επενδύσεις, η προώθηση της καθαρής ενέργειας καθώς και η ανάσχεση όλων όσοι θέλουν να μεταβούν στη Μέση Ανατολή ως ξένοι μαχητές.

Σύμφωνα με αναλυτές του BBC, ο Πρόεδρος Ομπάμα βλέπει στο νεαρό Πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που συμμερίζεται την προοδευτική άποψή του στην πολιτική, καθώς και την ρητορική του για ελπίδα και αλλαγή.

topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.