Πρόταση της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το Χαλέπι

Πρόταση της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το Χαλέπι

Να ενταθούν οι προσπάθειες για να διαχωριστούν οι μετριοπαθείς δυνάμεις από τους τρομοκράτες στο Χαλέπι, προτείνει η Μόσχα, στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Κατέθεσε σχέδιο απόφασης στο οποίο καλεί τις χώρες που ασκούν επιρροή σε ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης να εντείνουν τις προσπάθειές τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ  Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε ότι το προσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από το 15μελές Συμβούλιο, ζητεί επίσης από όλες τις πλευρές να εμποδίσουν υλική και χρηματική βοήθεια να φτάσει σε ομάδες που έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατικές από το Συμβούλιο.

Αυτό το προσχέδιο απόφασης είναι το τελευταίο σε μια σειρά διπλωματικών ελιγμών με στόχο να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία.

Να υπενθυμίσουμε  ότι αυτό τον μήνα η Μόσχα άσκησε βέτο σε ένα προσχέδιο απόφασης που είχε υποβάλει η Γαλλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με το οποίο ζητούσε την άμεση διακοπή των βομβαρδισμών από τη συριακή κυβέρνηση και τη Ρωσία εναντίον των συνοικιών στο ανατολικό Χαλέπι που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Η πρόταση της Ρωσίας δεν φαίνεται να συγκεντρώνει ωστόσο αρκετές πιθανότητες αποδοχής δηλώνουν διπλωμάτες που προτιμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.