Πρόταση στον Κόφι Ανάν για να τεθεί επικεφαλής στη FIFA

Μια ομάδα ανθρώπων, που έχει αναλάβει την εκστρατεία για τη μεταρρύθμιση στη διοίκηση της FIFA, ζήτησε από τον πρώην Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, να τεθεί επικεφαλής μιας ανεξάρτητης επιτροπής μεταρρύθμισης.«Ζητούμε από τον Κόφι Ανάν να έρθει και να αναλάβει τον έλεγχο της διαδικασίας μεταρρύθμισης», είπε ο Ζαμέ Φουλέ, συνιδρυτής της «Νew FIFA Now», στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Δευτέρα στη Ζυρίχη.

«Έχουμε μιλήσει με τον Κόφι Ανάν. Έχει δηλώσει ότι θα είναι ανοικτός στην υποβολή πρότασης, η αρχική επαφή έχει γίνει», δήλωσε ο Τιμ Νιούναν (του διεθνούς συνδικαλιστικού οργάνου ITUC), προσθέτοντας ότι μια επίσημη προσφορά θα πρέπει να προέλθει από τον «κόσμο του ποδοσφαίρου».

Ισχυρή στήριξη στον Πλατινί

Στο μεταξύ, τέσσερις από τις έξι ηπειρωτικές συνομοσπονδίες ποδοσφαίρου, έχουν αποφασίσει να στηρίξουν τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, εάν είναι υποψήφιος για την προεδρία της FIFA, ανέφερε πηγή που βρίσκεται κοντά στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Οι τέσσερις αυτές συνομοσπονδίες, είναι σύμφωνα με το BBC, η ευρωπαική, της Ασίας, της Νότιας Αμερικής και της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Ο Γάλλος παράγοντας, που επανεξελέγη πρόεδρος της UEFA νωρίτερα αυτό το έτος, είναι πιθανό να αποφασίσει σχετικά, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, πρόσθεσε η πηγή.

Ο πρόεδρος της UEFA, που εμφανίζεται ακόμα αναποφάσιστος, είχε επαφές μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο δίπλα στη λίμνη της Ζυρίχης και επανειλημμένα δέχθηκε εγγυήσεις για τη στήριξή του.

Υποψήφιοι, από την προηγούμενη διαδικασία ήταν, ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλί μπιν Αλ Χουσείν και ο Λουίς Φίγκο.

Ο Σεπ Μπλάτερ επανεξελέγη για πέμπτη θητεία στο συνέδριο Μάιο, αλλά στη συνέχεια ανακοίνωσε στις 2 Ιουνίου ότι παραιτείται από τα καθήκοντα του. Δεν έχει κατηγορηθεί προσωπικά από κάποιο αδίκημα.

Θυμίζουμε πως η εκτελεστική επιτροπή της FIFA είχε ορισμένη συνεδρίαση, προκειμένου να συζητηθούν τα σχέδια μεταρρυθμίσεων και να οριστεί ημερομηνία για την εκλογή προέδρου, που θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο επικεφαλή της παγκόσμιας ομοσπονδίας Σεπ Μπλάτερ, εν μέσω κατηγοριών διαφθοράς, εναντίον παραγόντων της FIFA από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τις ελβετικές αρχές.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published.