Πρόταση μομφής εναντίον της Κωνσταντοπούλου, εκτός κυβέρνησης Λαφαζάνης, Ήσυχος, Στρατούλης, Χουντής

Πρόταση μομφής εναντίον της Κωνσταντοπούλου, εκτός κυβέρνησης Λαφαζάνης, Ήσυχος, Στρατούλης, Χουντής

Δύο είναι τα μεγάλα θέματα που συνταράσσουν τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Το πρώτο είναι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Σύνοδο Κορυφής τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στις Βρυξέλλες και, το δεύτερο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της μετά την διαφοροποίηση 32 βουλευτών της.

Ο βασικός κίνδυνος του πρωθυπουργού είναι κάτι παραπάνω από ορατός και αφορά στο πώς θα συμπεριφερθούν  οι βουλευτές, κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας: προτίθενται να επαναλάβουν το «παρών» ή θα επιλέξουν το «όχι»; προτίθενται να απουσιάσουν ή θα επιλέξουν να αλλάξουν την ψήφο τους;   Μομφή για την Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να κατατεθεί σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής -ενδεχομένως από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν τελικά οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε η συζήτηση και η ψήφιση επί της πρότασης μομφής θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή. Όμως, ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει αν ο πρόεδρος εις βάρος του οποίου έχει κατατεθεί πρόταση μομφής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του, έως ότου το Σώμα λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Για το λόγο αυτό, πιθανότατα, η Ολομέλεια θα κληθεί σήμερα να αποφασίσει εάν η κυρία Κωνσταντοπούλου θα διατηρήσει ή θα αναστείλει τα καθήκοντά της έως την Παρασκευή.   Ταυτόχρονα, θεωρείται σχεδόν βέβαιος ένας ανασχηματισμός, ο οποίος έχει σχεδόν προαναγγελθεί από δημοσιεύματα της Αυγής.

Ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση ειδικού σκοπού και προτίθεται να αφήσει εκτός κυβέρνησης τα τέσσερα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας -τους κ.κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη, Νίκο Χουντή, που θα πάρει τη θέση του κ. Μανώλη Γλέζου στην Ευρωβουλή- και πιθανότατα και τον Κώστα Ήσυχο.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.