Δήμος Καστοριάς: Προσκυνηματική επίσκεψη στον Πύργο Νεμπόϊζα του Βελιγραδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/5/2015

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καστοριάς και ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» κ. Γεωργίου Σούρλα, τέως Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική επίσκεψη στον Πύργο Νεμπόϊζα του Βελιγραδίου όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος και οι Συνεργάτες του, εκ των οποίων και οι συμπατριώτες μας Αδερφοί Εμμανουήλ.
Στην προσκυνηματική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 23-26 Ιουνίου στο Βελιγράδι θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμπολίτες τους από τους Δήμους Λευκωσίας- Ρήγα Φεραίου- Ιωαννιτών-Χίου- Καστοριάς – Σιάτιστας. Από το Δήμο Καστοριάς θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Καστοριάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αφών Εμμανουήλ» για να αποτίσουν φόρο τιμής, ως ελάχιστο ιερό χρέος για τους γενναίους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
1. Ημερίδα με θέμα «Ο Ρήγας και οι Σύντροφοι του από τον Πύργο Νεμπόϊζα» που διοργανώνει το Διεθνές Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ», στην οποία ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Αγγελής θα συμμετέχει με ομιλία του για τους Αδελφούς Ιωάννη και Παναγιώτη Εμμανουήλ.
2. Επιμνημόσυνη Δέηση – Κατάθεση Στεφάνων – Επίσκεψη στον Πύργο Νεμπόϊζα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.