Πρόσκληση για παρουσίαση βιβλίου «Κατάσταση Φούγκας», Νίνα Ράπη

Πρόσκληση

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Καστοριάς και οι εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Νίνας Ράπη «Κατάσταση Φούγκας» το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 20:30 στο δημοτικό αρχοντικό Βέργου (οδός Αϊδήτρας), Ντολτσό.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο συγγραφέας Ηλίας Παπαμόσχος. Στην εκδήλωση, την οποία θα συντονίσει ο αντιδήμαρχος Καστοριάς Λεωνίδας Παπαδημητρίου, συμμετέχουν ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Μιχαήλ και η κοινωνιολόγος Ιωάννα Μανέτα.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν τα μέλη του συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι», Αθηνά Κιορπελίδου, Μαρία Μουστάκα και Γεωργία Παγούνη.

Η διάθεση του βιβλίου θα γίνει από το βιβλιοπωλείο της Ανδρονίκης Δούκη.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Δώδεκα μικρές ιστορίες συνθέτουν την Κατάσταση φούγκας της Νίνας Ράπη.

Από την Πλατεία Κοτζιά στο Μπρίξτον, από την Πλατεία Εξαρχείων σε ένα μικρό χωριό της Βαυαρίας, κι από το Λονδίνο σε μια μικρή συνοριακή πόλη. Οι τόποι διαφορετικοί, οι άνθρωποι, αν και διαφορετικοί, ίδιοι. Με επιθυμίες, όνειρα, διαψεύσεις, απογοητεύσεις. Άλλες ιστορίες είναι φανταστικές. Άλλες ξεκινούν από πραγματικά γεγονότα παρμένα από τις σελίδες των εφημερίδων. Κοινός παρανομαστής η ελευθερία, η απελευθέρωση από μια κατάσταση.

Κατάσταση φούγκας. Μια πολυφωνική σύνθεση. Μια μουσική φράση που εμφανίζεται, από τη μια φωνή στην άλλη, χωρίς ουσιαστικές αλλοιώσεις στη μελωδική της δομή. Οι ήρωες της Νίνας Ράπη είναι αλλιώτικοι, ιδιαίτεροι και ταυτόχρονα εξαιρετικά οικείοι. Όλοι βρίσκονται στο περίπου, ανάμεσα στη ζωή και την επιβίωση. Ζουν και δεν ζουν. Κατάσταση φούγκας. Παραμένουν διχασμένοι ανάμεσα σε αντιφατικές έννοιες: επιθυμίες και ηθική, ελευθερία και καταπίεση, επανάσταση και υποταγή, όνειρο και πραγματικότητα. Τολμούν την αυτογνωσία, την αμφισβήτηση, την αναζήτηση, τη φυγή από τα συνηθισμένα. Κατάσταση φούγκας. Όλοι αναζητούν την ελευθερία, τη λύτρωση. Και κάποιοι βιώνουν την απογοήτευση. Και πάλι από την αρχή.

Πληροφορίες για την βραβευμένη συγγραφέα μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.