ΠΓΔΜ προς Ελλάδα: Θα σας γυρίζουμε όσους πρόσφυγες μας γυρίζουν

ΠΓΔΜ προς Ελλάδα: Θα σας γυρίζουμε όσους πρόσφυγες μας γυρίζουν

“Η ΠΓΔΜ θα ακολουθήσει την πρακτική των άλλων ευρωπαϊκών χωρών εφόσον διαχωρίσουν τους πρόσφυγες πολέμου από τους οικονομικούς μετανάστες” διευκρίνισε ο πρόεδρος της χώρας Γκεόργκι Ιβανόφ, το βράδυ της Παρασκευής, μιλώντας σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων, σημειώνοντας πως “Αν δούμε ότι η Βόρεια Ευρώπη κάνει κάτι τέτοιο, θα κάνουμε και εμείς το ίδιο”.
“Οι μεταξύ μας διαφορές για το ζήτημα της ονομασίας δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για την έλλειψη επικοινωνίας των υπηρεσιών ασφαλείας για ζητήματα που σχετίζονται με την Ισλαμική τρομοκρατία και το κύμα προσφύγων” δήλωσε ο Ιβανόφ, συμπληρώνοντας πως από τα Βαλκάνια έφυγαν περίπου 1000 «μαχητές» για την Συρία και το Ιράκ από τους οποίους έχουν επιστρέψει 600, εξήντα εννέα από του οποίους στην ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο κ.Ιβανόφ επιβεβαίωσε ότι η Σερβία «επέστρεψε» στην ΠΓΔΜ τριακόσιους Ιρανούς τους οποίους τα Σκόπια έστειλαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Αυτοί με την σειρά τους μπλόκαραν την σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το σημερινό αδιαχώρητο στην Ειδωμένη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.