Γερμανία: Μαθητές σχολείου επιτέθηκαν σε συμμαθητές τους πρόσφυγες

Γερμανία: Μαθητές σχολείου επιτέθηκαν σε συμμαθητές τους πρόσφυγες

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία μετά την αναφορά επίθεσης την περασμένη εβδομάδα μιας ομάδας γερμανών σχολικής ηλικίας σε συμμαθητές τους πρόσφυγες τους οποίους τραυμάτισαν σοβαρά.
Σύμφωνα με τη γερμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Local, πρόκειται για μια σειρά «ακροδεξιών αναμετρήσεων» σε ένα σχολείο κοντά στη Λειψία, όπου τον τελευταίο μήνα έχουν ενταχθεί παιδιά προσφύγων για να διδαχθούν τη γερμανική γλώσσα.
Σύμφωνα με την αστυνομία,  η ομάδα αυτή γερμανών μαθητών ηλικίας 13-14 ετών επιτέθηκαν στους νεοαφιχθέντες συμμαθητές τους φτύνοντάς τους, σπρώχνοντας, πετώντας πέτρες και κλείνοντας τις πόρτες στο πρόσωπό τους.
Το νεότερο θύμα των επιθέσεων ήταν ένα κορίτσι 9 ετών που υπέστη συντριπτικό κάταγμα στο χέρι της και ένας 14χρονος που χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη μετά την επίθεση.
“Οι αρχές εκπαίδευσης της Σαξονίας, η σχολική ηγεσία και η αστυνομία δεν θα μείνουν θεατές σε μια γενιά νεαρών εθνικιστών, τη συμπεριφορά των οποίων οι γονείς τους ανέχονται ή και ενθαρρύνουν», δήλωσαν οι αρχές του κρατιδίου, την ώρα που το σχολείο αναζητά πλέον τρόπους για να ενισχύσει την ασφάλεια των προσφύγων μαθητών.
Το περιστατικό αυτό είναι ένα από μια σειρά από διαμαρτυρίες  και συγκρούσεις που έλαβαν χώρα σε όλη τη Γερμανία κατά τους τελευταίους μήνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.