Στο νοσοκομείο της Λέρου 13 σοροί προσφύγων, μεταξύ των οποίων και 7 παιδιών

Στο νοσοκομείο της Λέρου 13 σοροί προσφύγων, μεταξύ των οποίων και 7 παιδιών

Στο νοσοκομείο της Λέρου μεταφέρθηκαν οι σοροί των 13 προσφύγων, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιών, μετά το ναυάγιο πολυεστερικού ταχύπλοου σκάφους τα ξημερώματα, ανατολικά του Φαρμακονησίου, που μετέφερε 29 άτομα με προορισμό την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, οι σοροί αναμένεται να μεταφερθούν στη Ρόδο.

Το σκάφος, περίπου έξι μέτρων με καμπίνα, στο οποίο επέβαιναν 29 αλλοδαποί πρόσφυγες, βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων και ανατροπής. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συμμετέχουν ένα ναυαγοσωστικό, δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και τρία ιδιωτικά σκάφη, διασώθηκαν, μέχρι στιγμής, σώοι 15 αλλοδαποί πρόσφυγες (13 άνδρες και δύο γυναίκες), οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, εξακολουθεί να υπάρχει ένας αγνοούμενος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας και το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εξέφρασαν τη βαθιά θλίψη και οδύνη τους για το τραγικό συμβάν, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και πολλών μικρών παιδιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.