Ξαφνική αύξηση του αριθμού των προσφύγων που φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα

Ξαφνική αύξηση του αριθμού των προσφύγων που έφτασαν στα ελληνικά νησιά την περασμένη εβδομάδα, με 7.000 αποβιβάσεις καθημερινά έναντι 4.500 στα τέλη του Σεπτεμβρίου διαπίστωσε την Παρασκευή ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Σύμφωνα με τον ΔΟΜ η ξαφνική αύξηση ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι ο καιρός αρχίζει να επιδεινώνεται, οπότε όσοι έχουν σκοπό να μεταναστεύσουν το κάνουν τώρα προκειμένου να αποφύγουν το ταξίδι κάτω υπό πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.
Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες θα μεταβεί στη Λέσβο αύριο, Σάββατο, και θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, δήλωσε παράλληλα η εκπρόσωπός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Μελίσα Φλέμινγκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Η Φλέμινγκ πρόσθεσε ότι η UNHCR χαιρετίζει την έναρξη του προγράμματος μετεγκατάστασης που άρχισε η ΕΕ, με την μεταφορά σήμερα από την Ιταλία στην Σουηδία 19 προσφύγων που προέρχονται από την Ερυθραία, και εξέφρασε την ελπίδα να αρχίσει γρήγορα η μετεγκατάσταση προσφύγων και γι’ αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.
«Νομίζουμε ότι η αρχή θα είναι αργή, αλλά θα υπάρξει μια επιτάχυνση μόλις η διαδικασία λειτουργήσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.